zondag 27 november 2011

En toen ............

En toen was het al weer een tijdje geleden dat we iets van ons op het blog gezet hebben. Och wat zijn we druk!Tijdens een openhuis van de Red Deer College zijn Patrick en Yvonne erg enthousiast geworden over mogelijkheden aan de college.
Patrick heeft plannen om in september 2012 te beginnen aan de Cooking Class. Zijn ervaring bij Quenched is daar de aanleiding van geweest.
Yvonne heeft zich voorgenomen om niet nog een keer dezelfde opleiding (Youth and Child Care) te gaan doen. In plaats daarvan kan ze een opleiding als Social Worker of Psychology gaan doen.

Afgelopen vrijdag kwamen er ineens twee onverwachtse aanbiedingen voor Yvonne. De eerste was een email van een directeur van één van de basisscholen. Hij vroeg of Yvonne geinteresseerd is om als Educational Assistant te komen werken in de Kindergartengroep. Yvonne heeft inmiddels laten weten geinteresseerd te zijn. Nu afwachten hoe het verder gaat.
Diezelfde dag is ze gevraagd om tijdens de Maximize Conference in Maart een workshop te verzorgen. Een workshop waarin ze haar ervaring van de KinderKunst Tijd in Nederland kan delen. De deelnemers aan deze conferentie werken allemaal als Child Care Workers in Alberta.

Ze krijgen de gelegenheid om een werkstuk te tekenen en te schilderen. Volgens Aydee, Yvonne's coordinator, is dit een mooie gelegenheid om meer bekendheid te krijgen en wie weet uitgenodigd te worden om meerdere workshops te geven. Wie had daar over nagedacht?
Frank is de afgelopen weken druk geweest met de voorbereidingen voor de Christmas Party van C.A.R.E.
Een jaarlijkse activiteit voor alle werknemers van C.A.R.E. en Immigration Centre, de studenten en alle vrijwilligers. Het is geweldig om te horen hoe gewaardeerd Frank is bij collega's, studenten en vrijwilligers. Het was een gezellige middag, waarbij Santa niet ontbrak. We vonden het wel leuk om een family picture te hebben. En het zal Hamid ook niet zijn, als hij niet snel even iets extra's aan de foto toevoegd!
Na afloop zijn Patrick, Tamara en Yvonne naar de Festival of Trees geweest. Het is lastig om de Sinterklaastraditie hier voort te zetten, omdat de Kerstsfeer nu toch wel volop in gang is gezet. Dus, wij zijn gezellig naar dit evenement geweest. Duizenden lampjes sierden de Kerstbomen. De opbrengst van dit festijn gaat elk jaar naar een onderdeel van het ziekenhuis in Red Deer. De foto met de Kerstboom is van de Grinche boom, Tim-Tam's favorite. Ondanks dat de Kerstsfeer hier al volop te proeven is, willen wij volgende week een Sinterklaasavond houden. Dat Sint of zijn Pieten ook in Alberta zijn, hebben we al gemerkt. De 'schoentjes' worden ook hier gevuld!

1 opmerking:

  1. zeker omdat sinterklaas een andere invulling heeft gekregen dit jaar, hebben we besloten om met kerst een gezellig spel tge doen zoals we met 5-12 altijd hebben gedaan.

    gr DAC

    BeantwoordenVerwijderen