zaterdag 11 juli 2015

Buiten is het 28 graden. Binnen is het nog veel warmer ......................

De auto is volgepakt .........

Klaar voor vertrek...........

Sinds afgelopen woensdag zijn Joey, buurjongen aan de Diemewei en Tessa, Joey's vriendin bij ons in Red Deer. Het is ruim 6 jaar geleden dat Patrick en Joey elkaar voor het laatst hebben gezien. Enkele maanden geleden ontving Patrick opeens een email van Joey. En zie ........... 
Kleine jochies worden groot. Patrick's VW Rabbit was een beetje te klein voor deze vakantie. Dus hebben ze een wat grotere auto gehuurd. Eventjes leek het erop dat het feest niet door zou gegaan; volgens de dame achter de balie bij het verhuur bedrijf moest Patrick opeens 25 jaar zijn. Een maand geleden was de leeftijd van 22 jaar voldoende. Na wat overleg kregen ze de auto gelukkig wel mee. De bedoeling is dat ze via Jasper door de Rockies gaan en naar Vancouver rijden. Het is te hopen dat het allemaal een beetje meevalt met de bosbranden die in het noorden zijn. We hopen dat ze een leuke vakantie zullen hebben en zullen genieten van de mooie natuur.

Frank en Yvonne zijn vanmiddag naar de Ellis Bird Farm geweest. Gewoon lekker rondlopen, uitleg krijgen van een gids over tuinaanleg; het opzetten van een Hotel voor Hommels en het bestuderen van de vluchtroutes van de vele vogels die komen en gaan. 
Op de terugweg hebben we maar direct een aantal plantjes gekocht. Na de uitleg van de gids hebben we allerlei inspiraties opgedaan, waar we ook direct een start mee willen maken. Een ding is zeker, zonder dat we het wisten hebben we onze tuin al behoorlijk in de goede richting weten te beplanten. We zullen nog meer gaan opletten of de vlinders, vogels, eekhoorns en wie weet nog meer dieren onze tuin kunnen vinden. We hebben al wel een konijn in onze tuin, een wild konijn wel te verstaan. Frank's groententuin is nog niet ontdekt door Mr. Rabbit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten