zondag 1 november 2015

C.A.R.E. Conference

Conference in het bekende Fairmont Hotel in Lake Louise. Iedereen die bij ons is geweest voor een vakantie heeft waarschijnlijk ook een bezoek gebracht aan Lake Louise. Het meer heeft altijd een geweldige aantrekkingskracht op toeristen. Het maakt niet uit op welk tijd van het jaar je naar het meer toegaat. Frank had in het hotel een conferentie. Dit keer een conferentie voor docenten die lesgeven in engels als tweede taal voor buitenlanders. Officieel begon deze conferentie donderdagochtend al. Frank, met zijn persoonlijke chauffeur (!) ging vrijdagmiddag richting Lake Louise. Juist ja, ik was dus zijn persoonlijke chauffeur. Frank geeft geen engelse les, maar is wel de persoon die leiding geeft aan deze docenten.
We vertrokken vanuit een licht bewolkt Red Deer. Reden via een zonnig Calgary en eindigden vervolgens in een in sneeuw gehuld Lake Louise. Onze hotelkamer was op de 8ste verdieping met zicht op het meer. Voor dit uitzicht moesten we wel wachten tot Zaterdagochtend. Het was te donker toen we aankwamen.
Het water was nog zo rustig in de ochtend en er waren nog geen toeristen te bekennen. Tegen de middag begon het weer volop te sneeuwen. Resultaat als je een foto van het meer maakt op zo'n moment:
De andere kant voor een foto was makkelijker. Op deze foto een van de twee eerste professionele berg gidsen uit Zwitserland. De twee gidsen zijn gestart om bezoekers het bergbeklimmen aan te leren en later het skieen (1899-1954)
Na een lange dag met heel veel informatie (voor Frank dan) vertrokken we weer richting Red Deer. Voordat we konden rijden moesten we eerst een lading sneeuw van de auto vegen. Gelukkig werd het vanaf Banff weer beter weer waardoor het rijden weliswaar een lange rit was, maar geen vermoeiende rit.

Onderweg zijn we twee keer gestopt. Effe een bakkie bij Starbucks en vervolgens een wat langere stop om benzine te tanken en iets te eten. Het eten hebben we maar gelaten voor wat het was. Mocht je ooit besluiten om tussen Airdrie en Bowden te gaan lunchen by Humpty's bedenk je dan eerst voordat je er naar binnen gaat. Misschien was het vanwege Haloween en was de serveerster 'verkleed' in een oude sjagrijnige rockstar, en was het eten speciaal gemaakt voor Haloween! Frank kreeg zijn 'fish and chips' tezamen met een in een dressing drijvende coleslaw (hij dacht dat het de saus voor de frieten was). De vis en patat was gebakken in erg oud frituurvet (dat was voor leken zelfs duidelijk te zien en te ruiken. En ik ......... ik had een overheerlijke Stir Fri rice; overgare rijst, met aangebrandde groente drijvende in een Teriyaki saus. Nou, we willen niet verwend doen, maar dit was echt niet te eten. We hebben het eten aangeraakt ................... even geproefd ................... en laten staan. Sorry Humpty's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten