zaterdag 7 mei 2016

Fort McMurray

Ook in Nederland zal het bericht zijn binnengekomen dat er in Alberta hevige branden zijn. Inwoners van Fort McMurray hebben hun huizen moeten verlaten. De plaats heeft ongeveer 80.000 inwoners. Het Rode Kruis is ingezet om alle mensen te registreren. Ook in het kantoor waar Yvonne werkt komen de mensen om zich te registreren. Naast de evacuees komen ook vele mensen naar het kantoor om geld te doneren. Naast het Rode Kruis zijn er verschillende organisaties, maar ook individuelen die hulp bieden. Mensen bieden hun caravans aan; nemen mensen in huis. Mensen beginnen meubelen in te zamelen; Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waarbij de opbrengst naar het Rode Kruis gaat t.b.v. de Alberta Fires 2016; , enz. enz. enz.

Gewone kantoortijden bij het Rode Kruis zijn er op dit moment niet bij. Ook dit weekend is het kantoor open om mensen voldoende gelegenheid te geven om zich te kunnen registreren of om donaties te maken.

Red Cross Alberta Fires 2016

Edmonton Journal Alberta Fires 2016



"When man finally learns to control the elements... When the winds will be quiet and the earth cannot be torn apart...When there will be no loneliness... no destitution... no war... When the last hungry man, woman or child is fed... Only then will there be no need for the Red Cross."
Albert Schweitzer - Nobel Peace Prize winner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten