zondag 28 augustus 2011

Schoolvakantie


De schoolvakantie is bijna voorbij. Acht weken lang zijn alle scholen gesloten geweest.

De zomervakanatieperiode was leuk. Doordat in de vakantie maar 3 van de 15 BSO locaties open zijn, komen er steeds andere kinderen naar de zomer BSO. Maar ook werk je in de periode met andere collega's. Het is een leuke afwisseling. Voor sommige kinderen is de zomer BSO het vermaak voor de zomervakantie. Sommige ouders blijven namelijk de hele zomer doorwerken waardoor hun kind/kinderen noodgedwongen naar de BSO komen. Maar er is een geluk voor deze kinderen. De BSO is gezellig en staat vol van aktiviteiten en uitstapjes. Voor de leiding ook leuk, want ze gaan met alle uitstapjes mee, waardoor er tijdens het werken toch een vakantiegevoel ontstaat.

Wachten op de stoomtrein

Schrijven met een kroontjespen!

Donderdag, 1 september, gaan de deuren van de scholen weer open en keren we terug naar een normaal ritme. Voor Patrick betekent dat dat hij bij Mary View Elementary School kan gaan werken. Hij blijft voorlopig in de ochtend werken bij de Coffee Shop en gaat in de middag dus bij de Buitenschoolse Opvang werken. Niet meer met Tamara als Supervisor, maar met Carla.
Yvonne blijft bij haar oude vertrouwde omgeving; de Mountview Elementary School. Voor haar is het verschil dat ze niet meer terugkeert als Supervisor. Na bijna twee jaar strijden heeft ze het opgegeven om uit te zoeken wat de mogelijkheden met haar diploma's zijn. Wetende dat ze niet de enige is die met deze situatie kampt, heeft ze het maar opgegeven om nog langer hiermee bezig te zijn. Het prettige van de assistent functie is dat je niet in je eigen vrije tijd bezig bent met de voorbereidingen, dat je niet tijdens je werk meer bezig bent met papierwerk maar je meer kunt richten op waar je eigenlijk voor komt; het begeleiden van de kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten