zondag 6 mei 2012

Helaas, geen flowers!

Na een geweldig zonnige dag vrijdag, viel er gister alleen maar regen uit de lucht. De beloofde flowers zijn er niet, maar wel de nodige showers. In elk geval is de natuur er goed bij gebaat dat het regende. Vrijdag avond hadden we een BBQ van het rode kruis. De BBQ was voor alle vrijwilligers. Frank is op dit moment nog vrijwilliger, draagt ook de pieper voor twee weken, maar daarna stopt hij met dit vrijwilligerswerk. Penningmeester van KidSport, Vrijwilliger voor United Way en de nodige extra vrijwilligersuurtjes voor C.A.R.E. vragen genoeg aandacht. En binnenkort gaat hij als vrijwilliger kennis maken met de Red Deer Native Friendship Society als project in de Leadership cursus die hij volgt. In juni worden de zogenaamde Turtle Awards uitgereikt aan First Natives die iets bijzonders hebben gedaan, en Frank zal de komende weken betrokken zijn bij de selectie en beoordeling hiervan. Een leuke manier om iets meer te leren over het leven van nu van de oudste bewoners van Canada.
Yvonne is nog steeds vrijwilligster bij het Rode Kruis. Op dit moment gaat de meeste tijd naar de vergaderingen van het rode kruis bestuur, af en toe helpen in het kantoor bij de receptie en het assisteren bij kinderactiviteiten. Volgend weekend is ze weer paraat bij een stand van het rode kruis tijdens de emergency preparedness week. Zie voor meer informatie de website:  http://www.aema.alberta.ca/pa_emergency_preparedness_week.cfm
Maar de meeste vrijwilligersuren gaan naar C.A.R.E.. Af en toe gaat Yvonne mee met Jan(ette) naar de scholen in Red Deer om presentaties te geven over immmigratie. Van de grote groep nieuwkomers in Canada (in 2011 tussen de 240.000 en 265.000) is een kleine groep met een vluchtelingenstatus. Tijdens deze presentatie krijgt ze de kans om te vertellen hoe het is om een nieuwe start te maken in een onbekende omgeving. Hoe de acceptatie van nieuwkomers (vluchtelingen en emigranten) in Red Deer is. En we kunnen jullie vertellen dat die acceptatie erg groot is.
Via C.A.R.E. krijgt Yvonne de kans om een face paint cursus te volgen. Iets wat goed van pas komt, zowel bij de kinderactiviteiten voor C.A.R.E., voor het Rode Kruis maar ook voor haar dagelijkse werk als Child Care worker. En via het Rode Kruis is Yvonne begin juni voor een driedaagse conferentie in Calgary. Nooit gedacht dat vrijwillligerswerk zo uitgebreid zou zijn.
Vorig weekend is Yvonne weer meegeweest met het Lindsay Thurber High School Handball team naar the Provincials. Dit keer in Calgary. Helaas heeft het jongensteam het niet verder gebracht dan een zesde plaats en het meisjesteam ging naar huis met de vierde plaats. Maar elk jaar is het weer een bijzondere gelegenheid om te genieten van het handbalspelletje. Jammer genoeg wordt hier alleen maar gehandbald in de maanden maart en april.
Tijdens de afgelopen week heeft Yvonne een demonstratie van Tai Chi bijgewoond. Het is zo goed bevallen dat ze vandaag maar meteen twee uur heeft meegedaan in een Tai Chi Klas. Superleuk volgens haar en voor herhaling vatbaar.
Vanmiddag gaan we op bezoek bij de ouders van Tamara, en nemen als aardigheidje natuurlijk een paar Nederlandse snacks mee waaronder Tamara's favoriete speculaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten