zaterdag 19 mei 2012

May Long

Terwijl in Nederland iedereen geniet van de hemelvaartvakantie, genieten wij hier van het May Long weekend. Maandag is het Victoria Day (doe maar gewoon en zeg maar Koninginnedag). Voor de Canadezen is May Long hét weekend, het weekend waarmee het kampeerseizoen begint. Enorme trailers (Trucks met een XXL-Size caravan erachter) bezetten de wegen richting de geliefde plekjes in de Rockies. Er zijn strenge regels voor dit weekend. Zo mag er bijvoorbeeld geen alcohol genuttigd worden op de campsites, en is het maken van een open vuur ook niet zomaar toegestaan.
Wij blijven dit weekend wel thuis!
Frank heeft de deur en muur bij het washok (laundry room klink beter) zo goed als af. Hij is bezig met de afwerking, de posten rondom de deur. In de afgelopen maand heeft hij het gat in de muur gerepareerd (dat Patrick nog veroorzaakt had toen hij van de trap afgleedt) en heeft hij aan diezelfde muur een schuifdeur bevestigd zodat we in het washok meer beweegruimte hebben. De oude deur heeft Frank heel eenvoudig omgetoverd tot een schuifdeur.
Hamid heeft zijn helpende hand toegestoken en heeft de binnenkant van de muur geschilderd.
Al eerder heeft Frank zijn geduld, pas en meetwerk bewezen. Het nieuwe plafond en de inloopkast in Patrick's kamer heeft hij in 2010 al gemaakt. En ook de inloop/bergkast in Yvonne's atelier is een knap stukje vakwerk geworden.

Hier de kast met de deuren gesloten
En hier de kast met de deuren open
en zo ziet de kamer eruit vanuit de inloopkast.

Zo, nu zijn jullie weer een beetje op de hoogte van het reilen en zeilen hier in Red Deer. Net zoals jullie het leuk vinden om iets over ons te lezen, vinden wij het ook leuk om iets van jullie te lezen. Schroom niet, en stuur een keer een emailtje naar een van onze bovenstaande adressen.
Groetjes van Frank en Yvonne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten