woensdag 24 juli 2013

Het goede doel

Allereerst een dankjewel voor diegenen die Tamara inmiddels gesponsord hebben.

Afgelopen week waren de Westerner Day's. Terwijl in Nijmegen en Omstreken de vierdaagse wandelaars rondstappen, denderden hier de ponies over de renbaan; was er een enorme kermis, werd er een optocht gehouden, werden er hondenshows gegeven, was er een ezelshow en was er nog veel meer te beleven. Net als vorig jaar was het Rode Kruis ook dit jaar weer uitgenodigd om te helpen tijdens deze dagen. Zondag was het de taak voor het Rode Kruis om met 18 vrijwilligers op te komen dagen. In drie shifts (telkens voor 3 uur) waren er telkens 6 vrijwilligers actief in het KinderParadijs. Kinderen tot en met 10 jaar konden in een overdekte ruimte vrijuit spelen; hockeyen, golven, spelen in het zand, klimmen en glijden op een enorm speeltoestel, Levend ganzenbord spelen, basketballen, enzovoorts. Alle vrijwilligers kregen voor die dag twee entreekaarten, een parkeerpas en een toegang tot de chuck-wagon-races (race met vier ponies die een klein karretje voorttrekken over de renbaan).
Patrick, Tamara, Hasan en Aydee zaten samen met Yvonne en nog een andere vrijwilligster in dezelfde shift. Na 3 uurtjes in het KinderParadijs was het tijd om de Fair op te gaan. Frank en Glenn (die natuurlijk gebruik konden maken van het extra vrijkaartje!) stonden al te wachten bij de ponny-races. Tamara kwam met het idee om te gokken wie de winnaar in elke race zou worden. De inzet per race was 25 dollar-cent en in de finale race 1 dollar.  Gisteren, Dinsdag, heeft Yvonne een Art-workshop verzorgd voor het Zomer Programma van de Red Deer Child Care. In drie versschillende programma's hebben de kinderen een zelfportret geschilderd: 

En als afsluiting van diezelfde dag had ze met haar Rode Kruis collega's een gezellig avondje bij Hot Pot Studio. Op de foto: Leigh, Yvonne, Rhonda, Becky en Manveen. Het resultaat van het schilderwerk laat nog even op zich wachten. Volgende week dinsdag/woensdag kunnen ze de schilderwerken ophalen. 
Nog even iets over het weer!
Nou ja iets! Het spookt hier gewoon. Het ene moment is het stralend zonnig, het andere moment trekken donkere wolken samen en volgen er regen en hagelbuien, stormt het vreselijk en zijn er zelfs hier en daar grotere en kleiner tornado's. Tamara heeft geluk dat haar auto goed verzekerd is. Aanstaande maandag gaat haar auto voor een kleine week op vakantie naar de garage om de deuken van de hagelstenen (zeg naar knikkers in alle maten) uit te laten deuken!
En dan nog even de benzineprijs!
Die schommelt hier net als het weer. Een week geleden was de prijs voor een liter 1.16 dollar, vier dagen geleden stond de prijs in een keer op 1.27 dollar en inmiddels staat de prijs op 1.20 dollar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten