dinsdag 30 juli 2013

Markerville, Danish Museum en Centre Fest

Gewoon een dagje erop uit trekken in de omgeving. De keus viel dit keer op Markerville. Yvonne was er nog nooit geweest, dus reden genoeg om erheen te gaan. Markerville is een uniek klein plaatsje, zeg maar museum gehuchtje. Meest bekend is dit plaatsje vanwege de botermakerij.
Inmiddels is deze botermakerij gesloten en is er alleen nog de Creamery museum. In het plaatsje staat zowaar een kerk, er is een gemeenschapshuis en er zijn diverse mooie huizen te bezichtigen. Jammer dat het weer zo wisselvallig is. Toch hebben we kunnen zien hoe boter gemaakt wordt,
hoe wol wordt gesponnen en kon Frank genieten van een IJSje!
Door de hagelstorm, felle regen en sterke wind vervolgden we onze weg naar Dickson. Onderweg nog snel even een foto gemaakt van de mooie, gele canolavelden:
Vlakbij Dickson zijn we naar het Deens Museum geweest.
Wauw, dat was echt super. We vonden het een beetje te vergelijken met the Ellis Bird Farm. Stilte, natuur, goede lunch en gastvrijheid is hier volop te vinden. Helemaal super was het feit dat het weer in een keer weer omsloeg. Dit keer kwam de zon flink door.
We hebben er lekker gewandeld en konden hier en daar een verkorte versie van de sprookjes van H.C. Andersen lezen. Als lunch kozen we voor smorrebrod! Voor wie dit niet kent, probeer het eens en je zult zien dat het heerlijk is.
Bij terugkomst in Red Deer konden we nog genieten van het Centre Fest. Het Centre Fest wordt elk jaar gehouden in het centrum. Tijdens dit festijn wordt er door artiesten uit de hele wereld opgetreden; acrobaten, muzikanten en goochelaars. En natuurlijk kun je er volop snacken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten