zaterdag 4 januari 2014

Nog nooit zoveel sneeuw gezien

Dat is wat we in de afgelopen weken regelmatig hebben gehoord, en de komende weken en maanden nog wel vaker zullen horen. Afgelopen maandag, 30 december, is het record op 109.9 cm komen te staan. Inmiddels zijn daar weer meer centimeters bijgekomen. Dagelijks schuiven we zo'n 2 a 3 keer sneeuw van de oprit en stoepen. Het is bijna een parttime job geworden. De straten zijn niet schoon te houden. Voor de tweede keer deze winter (die voor ons eind oktober al is begonnen !) worden de straten in de woonwijken schoon geveegd. Al zal helemaal schoon niet lukken omdat er onder de sneeuwlaag inmiddels een behoorlijke ijslaag is ontstaan. Geen optimale condities om op pad te gaan. Maar ja, soms moet je wel eens iets he.
Patrick heeft gelukkig de afgelopen week vrij gehad en begint dinsdag weer te werken. Hij zal dan weer op en neer naar Ponoka rijden, zo'n 40 minuten heen en 40 minuten terug bij optimale weersomstandigheden. De laatste twee dagen voor zijn verlof waren vreselijke dagen om te rijden. Een behoorlijk risico als je weet dat er een negatief reisadvies gegeven was!
Om even verder te schrijven over Patrick. Patrick heeft een afspraak op 15 april om 21.15 uur in het ziekenhuis om een MRI te laten maken van zijn knie. Sinds  augustus 2013 heeft hij behoorlijk knieklachten (ontstaan na een basketbaltraining). Met die klacht is hij destijds naar de huisarts gegaan die hem heeft doorverwezen voor een rontgenfoto. Omdat er op de foto niets te zien was, werd hij doorgestuurd voor een MRI!!!! Tja, hier zijn de wachttijden behoorlijk uit de hand aan het lopen.
Hetzelfde geldt overigens ook voor een huisartsenpost. Je kunt er geen afspraak maken, maar moet maar in de wachtkamer gaan zitten en wachten tot je aan de beurt bent. Soms kan die wachttijd oplopen tot ruim 3 uur. In de tussentijd kun je wel terug naar werk of huis, maar je moet zelf wel zorgen dat je optijd aanwezig bent. Een telefonische afspraak maken kan niet!
Gisteren had Patrick een afspraak bij de tandarts. Omdat hij in het afgelopen jaar niet meer via onze verzekering verzekerd kon blijven moest hij een eigen verzekering starten. Het duurt dan 3 maanden voordat je gebruik van die verzekering kan gaan maken of je moet het zelf willen betalen. Vandaar ook dat Patrick even gewacht heeft met zijn tandartsafspraak. Tijdens het laatste tandartsbezoek in 2013 bleek Patrick de nodige gaatjes ontwikkelt te hebben in zijn gebit. Gisteren bleek het allemaal mee te vallen en zijn er een paar zwakke plekjes die aandacht vragen! Maar desalnietteminniettegenstaandehetfeitdat: met Patrick gaat het goed, hij werkt hard in het restaurant en gaat met plezier naar college.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten