zaterdag 30 mei 2015

Hearts Bring You Broadway

Oh Yeah!!
Vorige week zaterdag was de grootte dag; het concert/optreden van de Hearts of Harmony. Na vele weken intensieve voorbereiding trad het koor op voor een bijna uitverkochte zaal (lees kerk). Ruim 500 mensen waren aanwezig (dus niet alleen familie vrienden en kennissen).
Het koor, waarvanYvonne sinds september vorig jaar ook deel uit maakt, heeft 40 leden. Het koor zingt volledig accapella; dus zonder musicale begeleiding. En zoals eerder geschreven moet elk koorlid voor ieder lied de goedkeuring krijgen om het lied te mogen zingen. In de afgelopen vier maanden betekende dat voor Yvonne dat ze 11 verschillende songs moest instuderen. Met uitzondering van Mamma Mia en Toot, Toot, Tootsie mocht ze alle songs meezingen. Grote blijdschap toen ze zaterdagochtend met de generale repetitie ook de goedkeuring voor Hallelujah kreeg. In Yvonne's beleving op dat moment het mooiste lied dat je zou kunnen zingen tijdens het concert.
Al vroeg moesten de koorleden aanwezig zijn om gedurende twee uur alle laatste voorbereidingen te doen om het optreden goed te laten verlopen. Na de repetitie snel lunchen en vervolgens naar de make-up room om een metamorfose te ondergaan. Make-up en bling-bling horen er nu eenmaal bij als je op het podium wilt staan! Als laatste de koorkleding , sjaal en toebehoren aan voor de openings song; Another Op'nin, Another Show. Als eerste kwamen de quartetleden op, en tja, daar hoort Yvonne ook bij. Nadat de Bas partij opkwam was het tijd voor de baritones (alten), de groep waar Yvonne in zit. Bijna vlekkeloos ! verliep deze eerste song waardoor het ijs voor iedereen gebroken was.
Alle koorleden hebben het optreden zeer positief ervaren; alles verliep vlekkeloos en uit de reacties van het publiek konden we opmaken dat ook het publiek enorm heeft genoten. Tijdens het concert was er ook een optreden van het Lindsay Thurber Jazz Choir; een groep van 12 high school studenten die allemaal een geweldige stem hebben. En verder was er een optreden van een Jazz band, eveneens jongeren die met elkaar een geweldig staaltje muziek ten gehoren hebben gebracht. Bij de band waren zelfs een aantal zeer ervaren dansers.
Alsof dat alles nog niet genoeg was, werd er door twee quartets van het koor opgetreden; I.Q. (Innisfail Quartet) and S.A.S.S. (Sheryl, Ala, Sheila, Sandra). Het quartet waar Yvonne in zingt staat nog echt in de kinderschoenen. Maar de naam is al wel bekend: Just For Fun.
Het is jammer dat Frank het fototoestel is vergeten tijdens de show. Maar er zullen binnenkort nog wel foto's volgen op het blog. Dus, wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten