vrijdag 17 februari 2017

February 17 2017

Wow, het is alweer een jaar geleden dat we in Jamaica waren. Lekker warm weer, zonnetje erbij en eventjes helemaal niets moeten en niets doen. Dat beviel ons allevier (Frank, Yvonne, Patrick, Jesse) wel heel erg goed. Inmiddels is het 17 februari 2017; druk met werk, druk met sporten, bedenken hoe we onze nieuwe keuken eruit willen laten zien, hoe we onze badkamer kunnen verbeteren en tussendoor genieten van de bij tijden hoge temperaturen. Patrick heeft zo'n mazzel: overdag heeft hj af en toe tijd om op ons balkon te kunnen genieten van de eerste echte warme zonnestralen. Overigens is het weer hier net zo wisselvallig als de prijs van benzine (wat een vergelijking!). Vorige week maandag was het -32 graden, maar met de wind erbij kwam de temperatuur weer tot -40! En vandaag en gisteren? Toen was het maar liefst +10 graden.
Yvonne's avontuur in Grande Prairie was weer positief. Het is wel een totaal andere plaats dan Red Deer. Wat dat betreft hebben we het in Red Deer wel heel erg getroffen. Het leven in een hotel valt wel tegen, Werken tot half vijf, 10 minuten lopen naar het hotel, een half uurtje sporten bij Curves (gelukkig zit er een curves tegenover het hotel), elke avond op zoek naar een restaurant en dan vervolgens in de hotel kamer vertoeven. Gelukkig heeft ze van een collega in Red Deer een bezigheidje gekregen: kralen rijgen, maar dan wel op een beetje vreemde manier. In plaats van kruissteken zet je een ienimini kraaltje vast op de gekleurde stof. De kleur van de kraal moet matchen met de kleur op de stof!
Frank is in zijn vrije tijd 'druk' met curling. Hij heeft de smaak wel heel erg te pakken gekregen. Inmiddels prijken er echte curling schoenen in ons huis. Nu de bezem nog en zijn outfit is compleet. Samen met Collega's zijn ze elke maandag avond op de curling baan te vinden. Helaas worden er geen play offs gespeeld.
Patrick begeeft zich tussen school, werk en basketbal. Voor school heeft hij pas de Dean's Honour Roll gekregen. In de onderscheiding staat letterlijk: Congratulations! Your achievemet of a Grade Point Average of 3.5 or greater (4 is the highest score) with a minimum of 9 credit load has placed you on the Dean's Honour Roll for the Fall term of 2016. It is my pleasure to recognize your exceptional academic accomplishment." Helemaal super vinden wij.
Daarnaast is hij dagelijks in de weer met basketballen. Vorige week donderdag speelde het team in Olds. Voor aanvang van de wedstrijd werd het volkslied gezongen. We gaan niet met de uitwedstrijden mee, die kijken we online. Tijdens het volkslied kwam opeens de Canadese vlag in beeld met daar doorheen de teams die in de houding stonden voor het volkslied. We hebben er snel een foto van kunnen  maken. Zie hier het resultaat:
Plannen voor Zaterdag:
Yvonne and Aydee gaan naar de Jubilee in Edmonton voor een theatervoorstelling van Kinky Boots.
Frank en Patrick hebben het idee om met CARE te gaan ijsvissen.
En .................... Maandag hebben we zowaar weer een extra dagje vrij. Family day noemen ze dat hier,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten