zaterdag 10 maart 2018

February Pictures and comments

Bezoekje aan Dennis en Antoinette op hun nieuwe adres in Ponoka
Vergezeld door 8 katten krijgen we een rondleiding over hun grondgebied.
Was een gezellige middag.

Het plaatje is zo waar. we zijn echt toe aan ander weer. Sneeuw is mooi, maar het is ook tijd dat het voorjaar zijn intrede doet. We hebben er eigenlijk wel genoeg van om steeds maar sneeuw te moeten schuiven. Eerlijk is eerlijk, dit jaar mogen we eigenlijk niet klagen. 

De dagen dat de zon zich laat zien (en dat is heel vaak) is de temperatuur best aangenaam. Op 11 February was het maar -20 graden. Prettig om door het Kerry Wood Nature Centre te wandelen met Aydee, 

Aydee since a long time on snow shoes.  
28 February, Pink Day in Canada. Op het werk min of meer de verplichting om rose te dragen. Het shirt is een beetje verschillend dan het shirt van afgelopen jaar! Och met een beetje handigheid verander je een standaard shirt in een wat meer persoonlijk shirt. :) 
3 Maart, Het basketbal seizoen voor de RDV kings zit erop. Tijdens de Provincials in Lethbridge wist het team niet verder te komen dan een 5e plaats. Niet genoeg voor een medaille plaats. 
Hier is het wachten bij de College tot the bus uit Lethbridge arriveert. Vanwege hevinge sneeuwval kon de bus gisteren niet terug rijden. In de afgelopen anderhalve dag is er in een zeer korte tijd meer dan 20 cm bijgevallen. Voor Patrick zit zijn taak als basketbal assistent coach erop. Een nieuwe uitdaging heeft zich alweer aangekondigd. Daarover later meer. 

Frank was uitgenodigd om de Immigrant of Distinction Awards 2018 in Calgary bij te wonen. Voor de 22e keer vond dit event plaats, met ongeveer 500 gasten. Ik ben meegeweest als chauffeur. Op dit moment rijdt Frank zelf nog niet. Een goede reden voor mij om met hem mee te gaan en bij deze speciale gelegenheid aanwezig te zijn. Toen wij 9 jaar leden naar Canada vertrokken, konden we niet vermoeden dat we op een dag aanwezig zouden zijn bij een dergelijke gelegenheid. Met speeches van de afgevaardigde voor de koningin in Alberta, Lois E. Mitchell; Premier Rachel Notley en de burgemeester van Calgary Mr. Naheed K. Nenshi waren we getuigen hoe nieuwkomers in Canada (en dan met name in Calgary) gehuldigd werden voor hun bijzondere prestaties. Er waren verschillende onderscheidingen:
Achievement under 35 award
Arts and Culture award
Community Service Award
Entrepreneurship and Innovation Award
Lifetime Achievement Award
Organizational Diversity Award
Science, Technology, Engineering and Math Award
Youth Scholarship Awards
Het voorwoord van de huidige Governor General of Canada, Julie Payette, in het programma boekje:
The privilege of being Canadian comes with immense responsibility, one that we all share. in order to sustain all that is good about this country, we must work together, lead by example, take care of others and stand up for what is right. We need to maintain and improve what we have. we need to open our minds to new perspectives and ideas, and we need to see beyond what is to what can be. 
the individuals being honoured at this year's immigration of distinction gala have taken on that responsibility to the benefit of their entire community. their actions resonate with countless others, inspiring an over-expanding ripple effect of goodwill.
Congratulations to all those being recognized today."
Wie weet, krijgt Frank het ooit voor elkaar om zo'n soort gala in Red Deer georganiseerd te krijgen, een beetje kleiner natuurlijk :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten