zondag 28 november 2021

Keukenrenovatie

Thanksgiving weekend (9-10-11 oktober) zijn we gestart met de keukenrenovatie. Patrick en Frank hebben toen alle kasten, de afwasmachine, het kookstel en de koelkast verwijderd. Ruim een week geleden zijn de kasten en kookstel door Habitat for Humanity opgehaald! Tot die tijd heeft alles in de garage gestaan. Door omstandigheden hadden ze geen mogelijkheid om het eerder op te komen halen. Als het goed is krijgen we hier een taxreceipt (belastingvoordeel) voor.
Maar hoe is het nu met de nieuwe keuken?
Alles loopt volgens schema. Stopcontacten zijn verplaatst, de plek waar de gootsteen komt is verplaatst, de plek waar we de afwasmachine komt is vernieuwd, de kookplaat en oven komen op een nieuwe verhoging te staan. En helemaal nieuw is de afvoer voor de afzuigkap. Na ruim 40 jaar krijgt de afzuigkap een gezonde uitlaat: naar buiten! Voordat de kastjes geplaatst konden worden heeft Frank de muren geschilderd. Ziet er mooi uit. Grijs/blauw op een muur, de rest in een neutrale kleur.
Inmiddels staan/hangen de kastjes op de juiste plek, en is de vloer (gisteren) gelegd. Het is nu tijd om de plinten te gaan plaatsen. Een klus die Frank op zich heeft genomen. Daarvoor hebben we gisteren een aantal erg lange latten gekocht. Met enige aanpassing was het mogelijk om de latten in de auto te vervoeren, al moesten we hiervoor wel bijna 2 meter uit het raam laten hangen. Het regende niet! En met -2 naar huis rijden, met de raam open is wel te doen (met handschoenen aan, kraag hoog op en een muts op je hoofd)
Als je de keuken op dit moment ziet, lijkt het erop dat de klus bijna geklaard is. Toch zal het nog tot 17 December duren voordat we de keuken in gebruik kunnen nemen. 
Hoe doen we dat dan met het koken?
Heel eenvoudig. We maken in de slowcooker een soort van Chili Con Carne; eten dat vervolgens de hele week. En in het weekend nodigen we ons zelf uit bij Aydee; Skinny Chef is onze kok, en Aydee en ik hebben tijd om Kerstfilms te kijken, en om bij te kletsen.


De keukenkasten zijn geinstalleerd
Een duidelijke foto van de grijs-blauwe muur
De keukenvloer ligt erin.
De keukenvloer loopt door in de gang naar het kantoor, de meditatie kamer en een slaapkamer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten