vrijdag 23 december 2022

Brrr. Het is echt koud!

Brrr. Gauw naar binnen! Het is echt te koud hier. Terwijl Patrick afgelopen week op Majorca lekker buiten op het strand, bij een temperatuur van +19 graden, een boek lag te lezen, wisten wij niet hoe snel we binnen in een verwarmde ruimte moesten komen. Met koud bedoelen we dat het echt koud is. Op 20 december was de 'gewone' temperatuur -38.7 graden, en met de wind erbij werd dat een gevoelstemperatuur van -43 graden. Vandaag is het iets warmer volgens de weersberichten! De zon houdt zich verscholen, er is een lichte sneeuwval, en door de wind is het een koude onaangename middag.  Vanmiddag zijn we allebei vrij en hebben net een aantal laatste boodschappen gedaan voor de komende dagen. De planning is dat we morgen, Kerstavond, bij Donna en Karl zijn, en ook Trevor, Alisson en Brenda zullen er zijn. Kerstdag gaan we naar Kathy (in Gull Lake), waar we met zo'n 12 personen zullen zijn. Zoals gebruikelijk zijn er weer potlucks. Vanwege COVID werden potlucks afgeraden, maar zijn nu dus weer mogelijk. Echte Nederlandse stoofpeertjes volgens Grootmoeders recept mogen niet ontbreken! Dat wordt ons aandeel in de potluck.
Voor onze adventskalender moeten we allebei nog 1 tekening schilderen. We kunnen wel verklappen dat het resultaat alle verwachtingen te boven gaat. Het geheel is de moeite waard om in te lijsten en een plaatsje te geven aan de muur.
Zoals gezegd, vanmiddag zijn we vrij. Frank heeft volgende week ook vrij. Ik ben tot en met dinsdag vrij. De mogelijkheid om de hele week vrij te zijn zit er voor mij niet in. Ik heb mijn dagen gespaard om volgende jaar, samen met Frank, in februari en maart naar Nederland en Majorca te gaan.

Maar nu eerst: Merry Christmas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten