woensdag 7 december 2022

Christmas time is here,

Christmas Time is here, Happiness and Cheer ..............
Zoals elk jaar hebben we ook dit jaar weer gewacht met de kerstdecoraties. Eerst Sinterklaas, en dan is het tijd voor Kerst. Dit geldt overigens natuurlijk alleen voor ons. De hele stad is inmiddels gehuld in een enorme hoeveelheid Kerstverlichting en met veel Kerst-decoraties.In de afgelopen weken is er heel veel sneeuw gevallen. Genoeg om een witte kerst te kunnen vieren. Het is een hele klus om al die sneeuw elke keer weer aan de kant the schuiven. Voor het eerst in the 13+ jaar dat we hier wonen, hebben we een sticker bij onze post ontvangen, een herinnering om de stoepen schoon te houden voor de postbode. Het is een complete work-out, dat sneeuwschuiven. En als je dan toch eenmaal buiten bent, dan kun je net zo goed een paar meters meer schuiven, dus doe je ook de stoep van de buren en de overburen.
Het lijkt erop dat COVID milder is geworden, en we weer meer dingen buitenshuis mogen doen. Met het koor zijn we uitgenodigd om op diverse plaatsen op te treden. Zo hebben we inmiddels gezongen in het voorprogramma van 'A Colourful Christmas Tour', tijdens  Festival of Trees, en in een winkelcentrum tijdens 'Stuff a bus' (meer informatie voor Stuff a bus ). Met het kwartet hebben we voor het eerst opgetreden voor een grote groep; we hebben Charlie Brown's Christmas Tree song gezongen (Christmas time is here, Happiness and cheer, etc).

Inmiddels zijn Frank en ik gaan schilderen. Nee, geen muren of iets dergelijks. Frank kwam met het idee om samen weer een schilderij te schilderen. Dit keer met waterverf! En ons project is een adventskalender geworden; elke dag schildert een van ons iets op de kalender. Frank is 1 december begonnen: 














Een enkeling die ons blog leest, krijgt ook regelmatig een update van Patrick. Al spreek ik Patrick zeer regelmatig, ook ik vind het super om te lezen over Patrick's ervaringen; en de reacties die hij krijgt op zijn verhalen. 

Een heel ander verhaal voor dit blog gaat over bloeddonatie. Jarenlang konden we geen bloed doneren omdat in Europa een uitbraak was van Creutzfeld-Jacob in de tijd dat wij in Nederland woonden. Info: Ziekte van Creutzfeldt Jakob. Veel mensen kennen het beter als 'de gekke koeien ziekte'. (info via RIVM: Besmetting van mensen met vCJD wordt waarschijnlijk veroorzaakt door consumptie van met BSE besmet rundvlees . Daarnaast is overdracht van mens op mens mogelijk via bloed.)
Kortgeleden kwam Frank erachter dat we inmiddels mogen doneren. En vandaag heeft hij voor de eerste keer een donatie gedaan! 


De WK voetbal-soccer is hier een groter evenement geworden, vergeleken met 2009. Voetbal is populairder geworden, en daarmee ook het niveau. Voor het eerst sinds 1986 had Canada zich gekwalificeerd, dus een dilemma voor de Canadees in ons huis. Moest hij voor Canada of Nederland zijn? Tegelijkertijd ook wel een voordeel, want nu heeft hij twee kansen :)

Komende zaterdag gaan we met Karl en Donna naar een theatervoorstelling, waarbij we een brunch krijgen, En daarna maandagavond naar een jazz optreden van Jeff's vriendin. Leuke dingen om naar uit te kijken en van te genieten in de donkere dagen voor kerst.

Tot zover vanuit Red Deer, Happy Wednesday!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten