maandag 10 augustus 2009

NBC Olds (basketbalkamp)

Zondag hebben we Jesse en Patrick naar Olds gebracht waar tot en met donderdag het basketbalkamp wordt gehouden. . Op het terrein van Olds College wordt dit kamp gehouden. Vanaf half een konden de jongens inchecken en om twee uur zou het kamp officieel van start gaan. Bij aankomst was het al een enorme drukte. De deelnemers stonden in lange rijen te wachten om zich te melden en de sleutel van de slaapkamers in ontvangst te nemen. Verder was er een mogelijkheid om eventuele medische klachten te melden, zodat de kampleiding niet voor verrassingen komt te staan de komende dagen. Na ontvangst van de sleutel konden de jongens de bagage uit de auto halen en naar de twee persoons kamer gaan. Tijdens het kamp is de studentenhuisvesting de slaapplaats voor de deelnemers. Voor de ouders was er een uitleg over het programma en was het mogelijk om wat vragen te stellen. We begrepen al snel dat het een kamp is waar niet alleen je basketbaltalent belangrijk is, maar nog meer je persoonlijke instelling. En net als bij elk kamp, zullen er ook hier regeltjes zijn die niet altijd even leuk zijn. Bijvoorbeeld: geen pet op tijdens het eten! Of niet over het gras lopen. Je kunt je voorstellen hoe het gras eruit ziet als er drie weken achter elkaar een basketbalkamp gehouden wordt en iedereen over het gras loopt! Bal vast als er iets wordt uitgelegd. Elke basketballer weet wat de gevolgen zijn: 5 keer opdrukken!
De komende dagen zullen de jongens niet alleen veel basketballen, maar zullen ook bijeenkomsten bijwonen waarin e.e.a. vertelt wordt. Volgens de leider van het kamp (Jared) komt er een aantal topsporters uit Canada hierover vertellen. We hebben nog even gekeken bij de opening van het kamp. Ruim 230 deelnemers hadden zich verzameld in de sporthal. Een derde van deze groep bestond uit meisjes. De jongste deelnemer is 9 jaar, de oudste 18.
En weet je wat zo leuk is: Patrick en Jesse hebben inmiddels laten weten dat Henri Beckering vorige week bij het kamp in Olds was. Toen was daar namelijk ook al een basketbalkamp. Voor outsiders: Henri Beckering zal komend seizoen waarschijnlijk uitkomen voor MatriXX MagiXX uit Nijmegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten