zondag 25 oktober 2009

Halloween en meer

Afgelopen week was er voor Patrick een informatie-ochtend op school over de mogelijkheid na High school en de mogelijkheden om een scholarship aan te vragen. Het begint voor Patrick steeds meer duidelijk te worden dat hij toch echt meer wil gaan doen in de sportwereld. Met dit gegeven blijken er veel mogelijkheden te zijn. Hij heeft van de diverse Colleges en Universities brochures meegenomen. Nu maar eens gaan kijken waar en hoe en wanneer ...........
Het basketballen zou daarbij een mooi uitgangspunt zijn. Zou er een mogelijkheid zijn dat hij een scholarship met basketball krijgt? In elk geval is het de moeite waard om er voor te gaan. Deze situatie heeft ook een positievere kijk gegeven over het verder studeren.
Op de diaserie staan inmiddels een paar foto's van onze omgeving. De katholieke kerk, die bijna in onze achtertuin staat (ok, is een beetje overdreven) valt niet echt op als kerk. Het heeft een aparte, maar erg mooie architectuur. Opvallend is dat de vele kerken in Red Deer overal goed bezocht worden. In elke wijk staat zeker een kerk, en vaak nog wel meer. Al eerder schreven we dat er ook veel sportvelden in elke wijk liggen. Inmiddels zijn de basketbalvelden en tennisbanen omgetoverd tot ijshockeyvelden. Op deze manier kan iedereen schaatsen zonder dat daarvoor veel betaald hoeft te worden. Een goed initiatief.
Het basketbalseizoen is begonnen. Vorige week zondag heeft Patrick zijn eerste training met school weer gehad. En de competitie voor Collegeteams is inmiddels gestart. Vrijdag zijn we naar een wedstrijd geweest. Net als bij de Highschool spelen eerst de meiden (Queens) en daarna de jongens (Kings). In de diaserie staat een foto van een speler van de tegenpartij. Van wie zou deze speler een broer kunnen zijn?
Dinsdagavond zijn we naar een ijshockeywedstrijd geweest in de Arena. Wederom op hoog niveau werd er gespeeld. En zoals we inmiddels gewend zijn, werd er af en toe flink gevochten. Tja, het is natuurlijk een echte contactsport. Vlakbij ons huis, achter de kerk, staat ook een ijschockeyhal. In deze hal zijn twee banen. Patrick is vorige week gaan kijken naar Ringette; ijshockey voor meisjes/dames. Toch ook weer een hele aparte sport die we nog niet kenden voordat we naar Canada kwamen.
Afgelopen week was voor Yvonne weer een lekker weekje ontspannen. Woensdag een Art workshop in Rimbey (Aquarel op een clayboard); Donderdag de Art Class van Susan Woolgar. Deze groep komt elke donderdag bij elkaar van 9.30 a.m. tot 2.30 p.m. (09.30-14.30). En wat je wil schilderen, dat bepaal jezelf; en vrijdagmiddag de Halloweenparty op het werk. Natuurlijk hoor je verkleed te komen op zo'n party, dus heeft ze snel een Heksencostuum gemaakt.
En als laatste. Gisterenavond waren we uitgenodigd door Matt (oud-collega Meadowbrook) voor het Octoberfest. Een avond georganiseerd door de German Canadian Club in Red Deer. Het was erg gezellig. We hebben weer eens lekker kunnen dansen, hebben lekker gegeten en genoten van de diverse Duitse bieren (o.a. Heineken!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten