zaterdag 12 december 2009

Winterwonderland

Nog steeds sneeuwt het. Elke dag moeten we de toegang naar garage en voordeur schoonvegen. De achteruitgang kunnen we niet meer gebruiken. En ook de tuinkast is voorlopig niet toegankelijk. Daar ligt bijna een meter sneeuw voor de deur!
De wegen zijn af en toe redelijk begaanbaar. Het blijft spannend. Sommige wegen lijken op enorme zandpaden. Al slingerend kom je wel waar je zijn moet, maar toch! En overal in de wereld zijn er dan nog van die i................n die denken dat ze wel de maximale snelheid kunnen blijven rijden.
Op veel plaatsen ligt de sneeuw hoog op een bult geschoven. Veel parkeerplaatsen bij winkels hebben zo'n enorme skiberg voor de deur.
Gisterenmiddag was het voor de eerste keer weer dat we met de kinderen van de BSO naar buiten konden om te spelen. Het was niet al te koud en de zon was aanwezig. Leuk om te zien hoe de kinderen zich hier vermaken met deze enorme hoeveelheid sneeuw. Een sneeuwpop maken lukt niet echt. Daar is de sneeuw niet geschikt voor. Maar de enorme sneeuwbulten nodigen wel uit om er vanaf te glijden of in te graven zodat er een soort iglo ontstaat.
Voor Frank is deze week slecht begonnen, zijn baan is opgezegd. Zijn werkgever kan zich geen verkoper in Red Deer meer veroorloven nu er zo weinig heftrucks worden gekocht. Hij heeft nu tijd om de oprit schoon te houden, Patrick's slaapkamer te renoveren, te solliciteren en te lezen. Niet echt de bedoeling, maar het is niet anders.
Patrick is inmiddels gestart met het basketbalseizoen. Gisteren en vandaag doen ze mee aan een toernooi bij Notre Dame High School hier in Red Deer. De eerste wedstrijd hebben ze gisteren gewonnen. Een spannende wedstrijd volgens Patrick en Frank. Met 1 punt gewonnen. Ook Hunting Hills High School heeft de eerste wedstrijd gewonnen. Chris speelt in dit team. Vandaag spelen de beide teams tegen elkaar. Zal ook wel weer een spannende wedstrijd worden. Het is jammer dat Patrick nog steeds erg veel last heeft van zijn heup. Regelmatig gaat hij nu naar de fysiotherapeut en aansluitend naar de masseur om de pijn te verminderen.
Morgen en maandag heeft hij zijn ski-field-trip voor school. Verplicht om aan deel te nemen, want ook dat telt mee voor zijn eindcijfer. Dus, moet er dadelijk nog eerst even een skibroek gekocht worden. Want een joggingbroek of spijkerbroek bij deze temperaturen is niet echt verstandig.
Yvonne heeft de afgelopen weken een beetje ervaren hoe hier Kerst wordt gevierd. Op het werk werden lootjes getrokken voor een Secret Santa. Alle medewerkers (35) kregen de gelegenheid om deel te nemen. Vanaf het moment van de trekking tot gisterenavond kon je de betreffende persoon verwennen met cadeautjes. Gisterenavond was de afsluiting in een restaurant waar de laatste cadeautjes werden gegeven. En dinsdagavond was er een vergadering van het werk, waar alle medewerkers een kerstcadeau van het werk kregen. Aansluitend was er een potluck en giftexchange. Voor een potluck brengt iedereen iets te eten mee. En bij een giftexchange brengt iedereen een aardigheidje mee. Via een leuke manier krijgt iedereen de kans een cadeautje te bemachtigen en mee te nemen naar huis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten