zondag 14 maart 2010

tandarts, tandarts, dierenarts, tandarts

Vannacht is bij ons de klok een uur verzet. Dat betekent dat we nu een tijdsverschil van 7 uur hebben met Nederland.
Een weekje dat vol stond met tandartsbezoekjes en dierenartsbezoek. Nu we eindelijk een ziektekostenverzekering hebben kunnen afsluiten, hebben we er ook maar meteen gebruik van gemaakt. Yvonne moest noodgedwongen naar de tandarts omdat er een stukje van een kies was afgebroken. Voordat dit gerepareerd kon worden, werd er eerst een gebitscontrole gedaan en werd het gebit gereinigd. Na bijna anderhalf uur waren de foto's gemaakt, was het gebit goed gereinigd en was de afspraak gemaakt voor de reparatie. Woensdag was het zover. Met lood in de schoenen, zweet in de handen en zenuwen door het hele lijf ging ze naar de praktijk. Maar, anders dan in Nederland werd er op een prettige manier een verdoving gegeven rondom de betreffende kies. Uitendelijk viel de hele behandeling mee en zat Yvonne na een uurtje alweer in de auto naar huis.
Voor Ryan was het ook een spannend weekje. Zijn gebit had iets meer aandacht nodig. Dinsdag hebben we hem om 8 uur 's morgens weggebracht en om 4 uur 's middags weer opgehaald. Hij is inmiddels 6 tanden armer, behandeld voor de ontstekingen die inmiddels onder de tanden zaten en heeft nu weer een goed en schoon gebitje. Inmiddels is hij weer goed te pas.
Door de goede ervaring die Yvonne bij de tandarts had, zijn ook Frank en Patrick voor een gebitscontrole daarheen gegaan. Allebei hebben ze een vervolgafspraak voor de volgende halfjaarlijkse controle (in september). Met andere woorden, niets aan het tandje.
Gelukkig was het niet alleen een weekje van tandarts en dierenartsbezoekjes. Maandag is Yvonne naar een avond geweest die georganiseerd werd door C.A.R.E. Er was een gezellige bijeenkomst omdat het maandag Internationale Vrouwendag was. Vrouwen afkomstig uit vele delen van de wereld waren aanwezig om met elkaar deze dag te vieren. Tja, zo kan het ook!
Voor Patrick zit het basketbalseizoen er weer op. Het is The Raiders (LTCHS) niet gelukt om van Lightning (HHHS) te winnen. Dat betekent dat ze dit jaar dus ook niet naar de Provincials gaan. Maar, als het allemaal een beetje meezit, dan begint in April weer het seizoen voor The Heat (basketball). Frank heeft zich inmiddels aangemeld om iets te gaan doen voor The Heat als ze mensen nodig hebben!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten