zaterdag 6 maart 2010

Spannende week voor de boeg

Het lijkt erop dat de winter plaats maakt voor de lente. s'Nachts vriest het nog een paar graden en overdag heeft de zon al flinke kracht. Dus de sneeuwlaag wordt snel minder en het rioleringssysteem maakt overuren. Een lekkere blubzooi dus, zoals we nog kennen vanuit Nederland.
De komende week is spannend voor ons allemaal. Ryan heeft flinke ontstekingen aan zijn gebit. Om te voorkomen dat de ontsteking naar andere organen in zijn lichaam slaan en hij er echt ziek van wordt, moet het goed gereinigd worden. Met een beetje pech moeten er een paar tanden getrokken worden en moet hij iets meer sabbelen op zijn voer. Want een kunstgebitje voor hem gaat wel een beetje te ver.

Ook Yvonne moet naar de tandarts, er is een flink stuk van een kies afgebroken. Wel een goede timing, want we hebben net bevestiging dat we verzekerd zijn voor tandartskosten. Via Yvonne's werk hebben we een collectieve ziektekostenverzekering, die pas 6 maanden nadat Yvonne bij de Red Deer Child Care is begonnen, ingaat.

Patrick heeft woensdagavond een basketballwedstrijd tegen aartsrivaal Hunting Hills voor een plaatsje bij de Provincial kampioenschappen. Zijn enkel is gelukkig weer zo goed als beter en wil perse meespelen.

Voor Frank begint de volgende ronde van solliciteren. De eigenaar van het bedrijf waar hij nu werkt heeft de toko na 35 jaar hard werken per 19 maart verkocht aan de Caterpillar dealer voor West Canada, Leavitt. Deze dealer wilde sowieso een vestiging in Red Deer openen en begint nu met een flinke klantenkring als basis. Alle medewerkers hebben komende week sollicitatiegesprekken met de nieuwe baas voor de verschillende functies die er komen. Hoewel de paar maanden bij Red Deer Forklift succesvol zijn geweest, met veel verkopen en positieve klantenrelaties, is er geen garantie dat Frank kan blijven. Dus weer even zijn cv bijwerken, de schoenen poetsen en kapper aan huis bestellen om goed voor de dag te komen.
Naast werken en sporten heeft hij komende week een leuk nieuw activiteit. Hij heeft zich aangemeld als vrijwilliger bij C.A.R.E., de Central Alberta Refugee Effort organisatie die vluchtelingen en andere nieuwkomers in Alberta helpt bij het vinden van een fijn thuis in dit nieuwe land. A.s. dinsdag heeft hij de eerste ontmoeting met Hamid, die een jaar geleden uit Iran is geimmigreerd en nog volop zoekende is naar werk en andere dingen om te doen. Maar vooral wil en moet hij zijn engels nog verbeteren, want dat is voor hem een hele nieuwe taal, en te moeilijk om mensen te snappen en zichzelf duidelijk te maken. Een leuk iets om op die manier "collega-nieuwelingen" te helpen hun plekje te vinden in Red Deer.

Vandaag zijn Yvonne en Patrick naar het grootse winkelcentrum in Edmonton, en gaat Frank een begin maken met zijn derde timmermansklus in ons huis. Na de verbouwing van Patrick's kamer en het vogelvoerhuis(je) op de foto, gaat hij nu zijn best doen om een hoekkast te maken aar we de tv en geluidsapparatuur in kwijt kunnen.

1 opmerking:

  1. ik vind het super hoe jullie je erdoor heen slaan... letterlijk door een kast te maken frank!
    ik heb alle ideeen even aan de boom gehangen.
    als ik hoor hoe het frank bij het bedrijf vergaat, kan ik alleen maar denken dat het goed gaat komen. met zijn ervaring en affiniteit in de branche? en ehh die prive kapper wel betalen in natura he?
    hihih
    he even een ander nieuwtje mijn buuf is zwanger...ja van tim! spannend!! alles is goed.
    groeten....

    BeantwoordenVerwijderen