maandag 6 juni 2011

Baha'i cursus

Dit weekend zijn Patrick en Yvonne wederom naar het Baha'i Centrum geweest voor het vervolg van de cursus. Na boek 1 was het nu tijd om boek 3 door te nemen. Het is erg interessant, want inmiddels zijn we heel veel wijzer geworden over de verschillende verschijningen (God, Moses, Krishna, Buddha, Zoroaster, Jesus, Muhammed, Bab and Baha'u'llah). Sommigen van jullie zullen nu denken: jemig, worden die daar gehersenspoeld of zo. Maar nee hoor, verre van dat.
Wij vinden het een enorme verrijking om meer te weten te komen over de verschillende religies. De kennis die we opdoen, heeft Patrick nodig tijdens de kindervakantieweken waarover we al eerder hebben gesproken.
Zaterdag was het wel even spannend voordat we bij het centrum waren. Er stond wel met enorme grote letters en borden dat de weg gesloten was, alleen aanwonenden mochten doorrijden. Blijkt dat de hele weg één en al modder was. Niet normaal te berijden. Met Patrick als bijrijder, lukte het Yvonne om de wagen door het moddermoeras te sturen. Aan alle kanten van de auto vlogen modderspetters omhoog. Het resultaat: 20 minuten later dan gepland kwamen we aan bij het centrum in een gecamoufleerde auto.

Yvonne heeft ondertussen ook wat meer nieuws over haar opleiding voor de Child Care. Zoals het er nu uit ziet zal ze niet voor de officiele engelse test naar Calgary hoeven te rijden. In elk geval moet ze meer kopietjes van diploma's en beschrijvingen opsturen. Aan de hand daarvan zal er een vervolggesprek komen. Iets dat eigenlijk tijdens haar eerste bezoek aan de College gepland was! Nu maar hopen dat het allemaal meevalt. Overigens heeft ze vorige week bij de Red Deer Child Care doorgegeven dat ze na de zomervakantie niet als supervisor wil werken. De grootste reden daarvoor is dat ze als assistent betaald wordt (dus hetzelfde salaris verdient als Patrick!). Het werk dat je als supervisor moet doen, en de verantwoording die je daarbij draagt is niet reeel ten opzichten van het werk van de assistent. Daarnaast is het minder stressvol om de eventuele cursussen te gaan volgen aan de college.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten