woensdag 29 juni 2011

Dinosaur Provincial Park

Afgelopen weekend zijn Yvonne en Frank naar het Dinosaur Provincial Park geweest. Ongeveer 4 uur rijden, ten oosten van Calgary, is een gebied van ongeveer 80 vierkante kilometer waar veel skeletten van dinosaurussen te vinden zijn. Door enorme ijsverschuivingen en overstromingen is hier een grote vallei ontstaan in het verder vlakke prairieland.





We hebben twee tochten door het park gemaakt met gidsen, die erg veel wisten te vertellen over wat in het park gevonden is. Niet alleen een paar botten hier en daar en een paar hele skeletten, maar ook de verschilliende grondlagen en de positie waarin de botten liggen zeggen veel over hoe de wereld er 75 miljoen jaar geleden uit zag. Ooit was Alberta een deel van de Grote Oceaan.
De gids die ons meenam op zaterdag had, hoe kan het ook anders, nederlandse ouders, in 1950 vanuit Zwolle geemigreerd. Hij vertelde ons dat dit park op de UNESCO lijst van werelderfgoed staat. En de beslissing hierover zou tijdens een bijeenkomst in Cairo genomen zijn. Hoe toepasselijk is de foto hieronder, zoek de kameel en pyramide.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten