vrijdag 11 januari 2013

Met de jaarwisseling waaide het griepvirus nog rond in ons huis. Tamara had een vreselijke verkoudheid en Patrick had een enorme griep te pakken. Net als in het verleden had hij ook dit keer boven de 40 graden koorts. Gelukkig zijn beiden inmiddels weer goed hersteld.
Afgelopen dinsdag hadden Frank, Yvonne en Patrick een interview bij Red Deer Museum. In verband met het 100 jarig bestaan van Red Deer gaat het Museum een tentoonstelling houden over immigranten die in de loop der jaren in Red Deer zijn gaan wonen. Er zijn ruim 50 mensen geinterviewd. Deze interviews worden verwerkt in een computerspelletje, om het maar even kort uit te kunnen leggen. Van alle personen die geinterviewd zijn, is een foto genomen. Alle foto's komen in een computer. Met een druk op de 'neus' kun je een samenvatting van het interview horen. We hebben alledrie geen idee hoe het eruit zal gaan zien, maar we zullen zeker weten een keer gaan kijken zodra het museum klaar is met het opzetten van de tentoonstelling. http://www.reddeermuseum.com/exhibits-and-events/

Elke maand wordt door CARE een vrijwilligersavond georganiseerd in The Hub. CARE is inmiddels bekend voor jullie, maar voor wie het niet weet. CARE is de afkorting voor Central Alberta Refugee Effort. En dat is weer de plek waar Frank werkt. The Hub is een Cultureel Sociaal Centrum waar veelvuldig activiteiten plaatsvinden. Gisterenavond werd de film 'Babies' gedraaid:Als je het leuk vind, kijk dan op http://www.youtube.com/watch?v=1vupEpNjCuY en/of op  http://www.youtube.com/watch?v=r-Hgp1TamWA
Yvonne en Aydee zijn naar deze film geweest. Wat een geweldige film. En dan te bedenken dat hier bij de Child Care telkens allerlei veiligheidseisen en hygiene-voorschriften bijgeschaafd worden. Elke locatie die zich niet aan deze regeltjes houdt begeeft zich op erg glad ijs.

Over ijs gesproken! Het is hier op dit moment echt winter. Momenteel is het -23 graden en is de sneeuwlaag weer goed aangevuld. Na het milde weer in December kunnen we ons nu dus op gaan maken voor de echte winter. We wachten het wel weer af.
Door dit winterse weer is het gebruik van de fiets, en het lopen naar het werk niet meer te doen. Een prettige bijkomstigheid is dat de benzineprijs iets is gedaald, namelijk 96.9 dollarcent/liter. Niet verkeerd dus.

Patrick heeft gisteren zijn evaluatiegesprek op het werk gehad. Zijn baas is uiterst tevreden. Het harde werken van de afgelopen drie maanden beginnen vruchten af te werpen. Cristina had Patrick destijds getipt over het nieuwe restaurant. Zij vertelde ook dat het in het begin allemaal hectisch zou zijn, dat er veel personeels wisseling zou zijn en dat het af en toe best stressen zou zijn. Nou, ze heeft volledig gelijk gehad. Ondanks alles heeft Patrick zijn hoofd goed koel weten te houden. Binnenkort gaat hij een andere functie krijgen, waarbij ook zijn werktijden veranderen. Hij gaat werken van 9am tot 5pm en is op donderdag en maandag vrij.

Yvonne werkt alweer bijna twee maanden bij het Rode Kruis. En al gaat het met vallen en opstaan, het lijkt erop dat het allemaal positief uitpakt. Voor onze emigratie werd door een aantal mensen tegen Frank en Patrick gezegd dat ze wel goed op Yvonne moesten passen. Maar inmiddels zullen jullie ook wel hebben begrepen dat Yvonne zichzelf goed kan redden in het grote Canada:)

2 opmerkingen:

  1. Hallo Yvonne,

    Misschien een wat achterstallige reactie maar ik wil je toch laten weten dat het altijd leuk is om wat van je te lezen
    En wat mooi om in de laatste zinnen te lezen dat jij je goed redt daar :)!

    Een hele hartelijke groet,
    Wim Rubingh Twello

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super leuk om jouw reactie te lezen. We weten dat redelijk veel mensen ons blog volgen, maar het is erg leuk om reacties te lezen. Thanks.

      Verwijderen