woensdag 23 januari 2013

temperatuur -12 maar gevoelstemperatuur -23

Deze foto is vandaag genomen om 5 uur in de middag. Geen zon, daardoor een lagere temperatuur (lees -12) en veel wind. Door de hoeveelheid wind spreken ze daarom van een gevoelstemperatuur van -23 graden. Niet veel mensen die met deze temperatuur en omstandigheden lekker effetjes een blokje om gaan wandelen of de fiets pakken om ergens naar toe te gaan. Jammer voor Ryan dat we naast de drie badkamers die we hebben niet een aparte hondentoilet hebben. Hij zal toch effetjes naar buiten moeten om zijn behoefte te doen. En tja, als Ryan moet, dan moet één van ons ook mee. Dik ingepakt dan wel te verstaan. En Ryan? Och die lijkt het allemaal wel prettig te vinden. Regelmatig rolt hij door de laag sneeuw en af en toe staat hij je zielig aan te kijken terwijl hij één van zijn pootjes omhoog houdt. De reden daarvoor? IJs tussen de teentjes.
Omdat Frank Patrick's auto mee had, en Yvonne wat langer moest werken dan normaal, zat er voor Patrick niks anders op dan naar huis te lopen vanaf zijn werk. Nee, ook Tamara had geen mogelijkheid om Patrick op te halen. Zij moet namelijk tot 6 uur werken.
Vanavond doen we maar lekker de haard aan en genieten van een goed boek. Iets wat hier inmiddels bijna dagelijks gebeurt.
De bovenstaande foto hebben we afgelopen weekend genomen. Deze hoeveelheid sneeuw is voldoende om een iglo te bouwen. Wie heeft er zin om ons te helpen daarbij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten