zaterdag 1 oktober 2016

Officiële Opening Immigrant Centre

Gisteren vond de officiele opening plaats van the Immigrant Centre. The Immigrant Centre is het kantoor van Central Alberta Refugee Effort (CARE) en Catholic Social Service (CSS). In 2014 vonden de eerste gesprekken plaats over de toekomst van het kantoor. Het huurcontract liep af en het aantal medewerkers nam toe. Reden voor Frank om de leiding te nemen en op onderzoek uit te gaan. Onderzoeken of ze ergens anders in Red Deer een nieuw onderkomen konden vinden. Na het bekijken van diverse opties en de mogelijkheid om een renovatie aan te gaan in het huidige pand werd het besluit genomen om de uitdaging van de renovatie aan te gaan. Ruim anderhalf jaar heeft de renovatie geduurd. Terwijl de renovatie in volle gang was, ging het werk ook gewoon door! Een stressvolle periode voor iedereen; staff, studenten en clienten. Gedeeltes van het kantoor moesten ontruimd worden om vervolgens een metamorfose te kunnen ondergaan. Van donkerbruin en beige, weinig lichtinval en mysterieuze gangenstelsels kreeg het nieuwe kantoor geleidelijk aan gestalte. Waar je eens via de lift in een onmogelijk gangenstelsel aankwam en vervolgens op zoek moest naar de receptie, kom je nu in een prachtig open receptie ruimte. De kleuren op de muur zijn fris en er is vanuit de meeste plaatsen in het hele kantoor direct lichtinval. Open ruimtes zijn gecreeerd en waar geen direct licht naar binnen komt zijn royale ramen geplaatst. De sfeer is veranderd en voelbaar voor bezoekers, maar ook voor de collega's onder elkaar.
Gisteren dus de officieele opening. Diverse prominente gasten waren aanwezig: afgevaardigde van de indigenous people; afgevaardigde van het parlement; vertegenwoordigers van de gemeente Red Deer; de twee MLA's vertegenwoordigers in Red Deer voor de Provincie Alberta; Afgevaardigde van CSS Edmonton en Calgary. Tijdens de officiele opening werd aan voorgenoemden de gelegenheid gegeven om een woordje te doen. De afgevaardigde voor de indigenous people opende de dag met een gebed in Cree (aboriginal language). En natuurlijk kreeg ook Frank gelegenheid om zijn woordje toe doen. Zeker weten dat pa en ma trots zijn op hun zoon! Na alle speeches was het dan eindelijk tijd voor de lintjes-ceremonie:

Naast de genodigden was er ook vanuit de gemeenschap veel belangstelling om de facelift van the Immigrant Centre te bekijken. Ruim 200 mensen namen de tijd om een rondleiding te krijgen door alle ruimtes; kantoor ruimtes; kinderopvang (voor 26 kinderen) en de klaslokalen waar per dag 250 studenten engelse les krijgen. 

Naast de voorbereiding voor deze opening was Frank ook druk met een andere belangrijke gebeurtenis in Red Deer; the Canadian Citizen Ceremony. Afgelopen woensdag hebben 116 mensen de Canadese Nationaliteit gekregen. Frank,moest voor zijn Ceremonie naar Calgary. Destijds zei hij al dat het super zou zijn als deze ceremonies weer in Red Deer plaats zou kunnen vinden, zodat Red Deerians niet helemaal af hoeven te reizen naar Calgary. Nu is het makkelijker om vrienden en familie bij de gelegenheid aanwezig te laten zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten