zaterdag 8 oktober 2016

S N E E U W !!!!!!

Het is pas 7 oktober! Als we wakker worden en uit het raam kijken kunnen we onze ogen bijna niet geloven! Zo zitten we nog op ons balkon en verbranden we nog (Patrick is vorige week zondag nog flink verbrand) en zo is de wereld weer wit van de sneeuw. Niet iets waar we op zaten te wachten. Maar wat doen we eraan? Helemaal niets. Frank vertrok in de vroege ochtend nog naar Edmonton voor een afspraak. Volgens hem was het prachtig rijden, speciaal met de opkomende zon en blauwe lucht. De terugweg was minder speciaal. Nou ja, speciaal was het wel, want hij deed er langer over dan anders om weer terug te komen dan normaal. 

Yvonne zou vrijdagmiddag vrij zijn en dan de laatste handeling verrichten om de tuin winterklaar te maken!  We gaan ervanuit dat de sneeuw niet blijft liggen tot April! De vrijemiddag ging onverwachts ook niet door, niet vanwege de sneeuw maar soms kun je gewoon geen vrij krijgen omdat collega's ziek zijn of onverwachts worden weggeroepen.

Donderdag ochtend reden we naar het werk. Voor wie het nog niet weet, Frank werkt in het Centrum. En het centrum van Red Deer ligt in een dal. Het handigste is dat Yvonne hem bij het werk afzet en vervolgens door rijdt naar haar eigen werk. Okay, we zijn dus onderweg en rijden de heuvel af richting het centrum. Een auto op de rechterweghelft begint onlogisch langzaam te rijden. Dusdanig dat je meer allert bent op alles wat er gebeurt. Maar goed ook, want wat gebeurde er? Mr. Moose kwam parmantig de straat overgestoken. Niet netjes over het zebrapad, maar gewoon rustig over al het groen dat er toen nog te zien was. Jammer dat we op dat moment geen fototoestel bij de hand hadden, want het was een mooi plaatje geweest. Daarom maar een plaatje geplukt van internet om een idee te geven wat er precies overstak!
Image result for moose

Vanaf nu zullen we ook bij enige regelmaat iets op ons blog vermelden van de Kings Basketball. Dit is het basketbal team van de Red Deer College. Tijdens de hele zomer heeft Patrick samen met veel gasten getraind. Veel van hen hebben try-outs gedaan om in het Kings team te komen. Patrick is door Coach Pottinger gevraagd om assistent coach te worden van het team. Als jullie weten wat Patrick's goal is dan zullen jullie ook begrijpen dat hij hier volmondig ja op heeft gezegd. Gevolg is wel dat hij dit tweede jaar aan de college wat heeft moeten veranderen. Hij kan maar op een plek tegelijk zijn, en heeft zijn vakkenpakket moeten wijzigen. Hierdoor blijft hij nog een jaartje langer in Red Deer wonen, voordat hij naar de universiteit in Edmonton gaat. Zijn dagindeling is erg interessant; twee vakken in de ochtend, waardoor hij om 9 uur begint; vervolgens werken als assistent bij de cook apprentice program; huiswerk maken en vervolgens 2 tot 2.5 uur training. En sinds afgelopen week worden er ook wedstrijden gespeeld. Via de link hierboven (RDC Kings Basketball) zou je een en ander van het basketbal kunnen volgen. Dit weekend spelen ze een toernooi in Red Deer. Op dit moment is er een wedstrijd gewonnen en een verloren. Zometeen om 11 uur spelen ze weer. Nu maar hopen dat ze veel beter spelen dan gisterenavond. Winnen is niet de eerste goal, goed spelen wel!

Voor dit weekend, Thanksgiving weekend, hadden we een mooi plannetje gemaakt. Gezellig naar Calgary met z'n tweetjes. Nog niet eerder zijn we in Calgary geweest. Ja ja, we komen vaak genoeg in Calgary, maar dat is meer bij het vliegveld; of onderweg naar Canmore en Banff zien we Calgary. Maar echt in het hart van Calgary zijn we nog niet eerder geweest. Vanwege onze trouwdag leek het ons leuk om een weekendje in Calgary te vertoeven. Nu moeten we maar afwachten of the snelweg veilig genoeg is. Eenmaal in Calgary hebben we geen auto meer nodig, maar om er te komen is er maar een mogelijkheid..... We zullen het gaan bekijken.

Voor nu, veel plezier; een gezellig weekend en tot het volgende blog bericht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten