maandag 26 december 2016

Christmas 2016

Een flinke lading sneeuw waardoor het 'snachts nooit helemaal pikdonker wordt, temperaturen van -15 tot -25, de benzineprijs op 101.9 cent per liter en de Top 2000 via internet.
Dat is kerstmis in Red Deer in 2016. 
Op vrijdagavond gingen Yvonne en Frank naar Gull Lake om samen met een stel vrienden de buurt onveilig te maken met kerstliedjes te zingen voor alle buren. en daar bij proberen als beloning het glas of beker bijgevuld te krijgen met spul om je warm te houden.
Waar het normaal een half uurtje duurt om via de snelweg weer naar huis te rijden, zorgde enorme sneeuwval met veel wind ervoor dat we ruim een uur onderweg waren.
Intussen was Patrick naar een kerstfeest met Jeff, dus alles bij elkaar is het kerstweekend leuk begonnen.
Voor kerstavond hadden we de buren en Aydee uitgenodigd om bij ons te komen eten. Met z'n drieen hadden we een traditioneel kerstdiner klaargemaakt, kalkoen met vulling, cranberry compote, mashed potatoes met geroosterde knoflook en verse kruiden, zoete aardappel, groentemix, en als toetje een pecan pie.
Op eerste kerstdag was het erg koud maar wel zonnig, dus hebben we een wandeling gemaakt, en daarna Kolonisten van Katan gespeeld, en na het eten via Netflix (thanks Jesse!) films gekeken.
Vandaag is het Boxing Day dus de echte die-hard Canadezen waren vanochtend al vroeg aan het winkelen voor special deals. Wij hebben een luie ochtend gehad, met Adri en Monique via FaceTime gekletst, en nu een klusjesmiddag.
Omdat Christmas Day op een zondag viel hebben we morgen ook vrij dus een echt lang weekend, maar dat overleven we ook wel.

Ons weblog begint oud te worden en daarbij allerlei functies te verliezen zoals tijden, temperaturen en nu ook de slideshow. Daarom, tot we iets anders gevonden hebben, heirbij een paar foto's in dit bericht.
Zaterdag ochtend; uitzicht vanuit onze slaapkamer

balkon sneeuwvrij maken om openhaard hout te kunnen pakken
 
 "Kerstfeest bij ons eigen thuis"
 De tafel is gedekt
 Ons Kerstcadeau is bekend: donatie aan Musterdseed
(daklozen opvang)
 1e Kerstdag in de middag; een korte wandeltocht in de sneeuw
 Het is -19 graden!
 Ook bij de McKenzie Trail is het koud, maar wel erg mooi



 8, 9 , 10 en 11!

 The Red Deer River, nog steeds niet helemaal dichtgevroren
 Het is warmer in de zon 
Zo maak je een snow-angel :)
 En dit is het resultaat.
 Het muziekpark bij Kerry Wood Nature centre ligt er ongerept bij,
totdat .....


 Snel in de auto om weer wat op te warmen.
Inmiddels is het -22 graden geworden.


We wensen jullie allemaal een fijne laatste 2016 week en een gezond begin van het nieuwe jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten