maandag 9 maart 2020

C.A.R.E. 40th Anniversary



6 maart 1980 is de datum waarop C.A.R.E. werd opgericht door een paar vrijwilligers om vluchtelingen van de oorlog in Vietnam te helpen een huis in Red Deer te vinden, met meubels en alles wat er bij hoort. Inclusief engelse taalles en open deuren om deze mensen een klein beetje thuisgevoel te geven.
In de afgelopen 40 jaar
Dit jaar viert C.A.R.E. haar 40-jarig jubileum, met veel kleine extra dingen die gedaan worden in de community, met als thema "40 Years of Action - 40 Years of C.A.R.E.". Alle personeel wordt uitgedaagd om een of meerdere Acts of CARE-ing te doen in de city.

Afgelopen vrijdag was 's avonds er een feestje voor alle medewerkers en bestuursleden van vroeger en nu, in het hoogste en mooiste kantoorgebouw in het centrum van Red Deer. De locatie geeft aan hoe C.A.R.E. zich heeft ontwikkeld van een kleine groep vrijwilligers die vanuit een kelderkantoortje tot een grote organisatie met 65 personeelsleden en veel programma's voor meer dan 1000 nieuwkomers per jaar, in nauwe samenwerking met andere organisaties en bedrijven.
En 's ochtends heeft Frank samen met de managers als een Act of C.A.R.E.-ing ontbijt geserveerd in de soepkeuken van een van de kerken, ook in het centrum van Red Deer. Vanaf 6 uur was er voor ongeveer 60 daklozen cereal, havermoutpap, gebakken eieren, toast en warme koffie. Gaf een goed gevoel om iets extra's te kunnen doen voor mensen die door welke reden ook geen dak meer boven hun hoofd hebben en de koude winters buiten moet doorbrengen.

Andere dingen die gepland staan zijn bloed doneren door 40 collega's, 40 mannen die in juni A Mile in her Shoes gaan lopen, het maken van lunchpaketten voor kinderen uit arme gezinnen, een extra grote caravaan in the Westerner Parade, en misschien het planten van 40 struiken of bomen. Ook wordt er een boek over de geschiedenis van C.A.R.E. gemaakt met daarin succesverhalen van immigranten en vluchtelingen.
Stay tuned!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten