zondag 29 maart 2020

Voorjaar 2020, Wie, Wat, Waar!

De wereld draait door. Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet, waar je woont!
Ik kijk uit ons keukenraam en met bewondering zie ik hoe de vogels hun ritueel voortzetten; zie hoe het voorjaar zich in beweging zet; ontdek knoppen aan de bomen, zie vogels hard werken om hun nestjes te bouwen  en merk op dat sneeuw  langzaam weg smelt.
Familie emailt ons over hoe de situatie in Nederland is; en ook via Whatsapp kletsen we bij. Het is overal stil op straat en in de winkels. Iedereen houdt de adem in, hoelang gaat dit alles duren? Is het waar dat elke wolk een zilveren randje heeft?
Voor mijn werk moet ik nog steeds naar het kantoor. De afgelopen twee weken zijn extreem druk geweest. Mensen hebben hulpmiddelen nodig om zich thuis te kunnen redden. In het ziekenhuis blijven is geen optie. Alles is erop gericht om het virus zo min mogelijk, tot geen kans te geven om zich te verspreiden. Op het werk heb ik de nodige aanpassingen moeten doen. We zijn open van 8:30 tot 4:30 zoals gewoonlijk, en gesloten gedurende lunch tijd. De deur is op slot, mensen moeten een afspraak maken. Om afstand te houden staan er lijnen op de grond, en is de balie verbreed. Wegwerp handschoenen, handsanitizer, schoonmaak doekjes. Alles is aanwezig om na elke klant de ruimte schoon te maken. Inmiddels snapt iedereen waarom we dit doen.

 Tape op de grond
 Dubbele balie
Op de parkeerplaats staan een handvol auto's. Normaal staat het hier vol met auto's. Omdat de fitness ruimte naast ons is gesloten, en je bij het restaurant alleen nog op bestelling af kunt halen zijn er bijna tot geen mensen te zien. 
 Uitzicht vanaf mijn werkplek
Eenmaal thuis is het tijd om te relaxen. Met ons drietjes vermaken we ons wel. Een puzzel die we kregen van een vriendin was in no time af. Voor de groententuin zijn zaden gepoot. En deze zaden komen al mooi op. Tegen de tijd dat de sneeuw weggesmolten is, kunnen  deze plantjes overgezet worden in the broeikas om vervolgens overgeplaatst te worden naar de groententuin. Op dit moment zal dat echt niet lukken. De grond is nog volledig bevroren.  
Tomaten, komkommers, peterselie
Frank werkt thuis en was druk met de financiele aanvragen voor de komende jaren. Het lijkt erop dat alle aanvragen ingezonden zijn. Voor veel bedrijven loopt het financiele jaar van 1 April tot 31 Maart. Naast zijn werk heeft Frank tijd gemaakt om de garage op te ruimen. Schroeven, spijkes, gereedschappen, alles is uitgezocht. Er is weer ruimte om de auto binnen te parkeren. 
Patrick heeft zijn yoga lessen kunnen volgen. Het lijkt allemaal mee te vallen dat lessen nu online gegeven worden. 
Kolonisten van Catan, Risk, kaartspellen enz. zijn al regelmatig gespeeld. Netflix, Youtube en TV zorgen voor nog meer mogelijkheden om te relaxen.
Morgenavond heb ik voor het eerst koor via zoom! Yep. Alle koorleden (40) hebben de mogelijkheid om in te loggen om op die manier een repetitie bij te wonen. Ben benieuwd hoe dat zal klinken, en ben benieuwd hoe dat voor Frank en Patrick zal zijn als ze hiervan op gehoorafstand getuigen van zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten