maandag 16 maart 2020

Corona Virus Disease - Covid 19

Wow! In een klap staat de wereld op zijn kop. Via allerlei informatiekanalen blijven we op de hoogte van het reilen en zeilen in de wereld. Telefoons en internet lijken het allemaal nog aan te kunnen. Waar zouden we zijn als we al die informatie niet zo snel konden ontvangen?
Ook hier in Alberta staat de wereld grotendeels stil. Iedereen die van huis kan werken wordt geadviseerd dat ook te doen. Scholen zijn dicht en ook alle sportfaciliteiten zijn gesloten. Kerken hebben vandaag ook besloten voorlopig geen diensten meer te hebben. 
Frank heeft gisteren (zondag) overuren gedraaid. Het lijkt erop dat hij samen met zijn management team een goede communicatie hebben. Gisteren via 'Zoom' en vandaag vanuit zijn kantoor. De meeste werknemers werken nu vanaf huis en krijgen allemaal een aantal taken, voorzover ik het begrepen heb. De Engelse lessen zijn voorlopig geschrapt. 
Patrick is inmiddels in Red Deer. De Universiteit is overgegaan op online lessen volgen. Zelfs voor yoga!  Ben benieuwd hoe ze dat gaan doen. Spaans online gaat nog lukken, maar yoga? Ook het basketballen is voorlopig geschrapt, en vrijwilligers werk bij de Boys and Girls club is voorlopig afgezegd. Om dan in je uppie in Edmonton te zitten is ook zo ongezellig.  
Bij het Rode Kruis is het advies gegeven om vanaf huis te werken, als het werk het toelaat. Ik ben op dit moment de enige die in het kantoor aanwezig is. Vanochtend leek het erop dat heupoperaties en knie-operaties gewoon doorgaan, en mensen dus ook equipment nodig hebben. Dit is inmiddels wel veranderd. Operaties zijn op de lange termijn geschoven. Gelukkig is het mogelijk om afstand te houden van de klanten, en zijn we altijd al erg voorzichtig met het ontvangen van de hulpmiddelen. Equipment komt na gebruik terug in ons gebouw en blijft daar maximaal een week. Dan wordt het opgehaald en gaat voor schoonmaak en onderhoud naar Calgary.  
Met regelmaat komen er wel telefoontjes met vragen van allerlei aard: Mijn dochter is in het buitenland, heeft symptomen en mag nu niet vliegen. Heeft het Rode Kruis in het buitenland opvang geregeld? 
Of, volgens internet geeft het Rode Kruis mondkapjes weg. Men wordt gevraagd om een donatie zenden om een mondkap te ontvangen. Dit is volkomen onwaar. Zo ziek dat mensen op deze manier de boel proberen op te lichten. 
In een helder moment hebben Frank en ik eraan gedacht om een extra voorraad medicijnen op te halen bij de apotheek. Voor ons toch iets belangrijker dan toiletpapier!
Koorrepetities zijn geannuleerd, en de competitie die op 2 Mei plaats zou vinden gaat ook niet door. 
We hebben afgelopen weekend gezellig bij Kathy in Gull Lake doorgebracht. Kathy en haar zus Barb plus Frank en ik hebben ons vermaakt met the Mexican Train: 
Image result for mexican train
Een spel dat toch gauw een uur of 3 in beslag kan nemen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten