maandag 18 mei 2009

Nieuwe job



Begin vorige week werd het voor Frank eigenlijk wel duidelijk het verzekeringswerk niet echt iets voor hem is, in ieder geval niet volgens het systeem zoals het bij AIL gebruikt wordt. Dus ging hij via internet op zoek naar iets anders. Hij reageerde onder andere op een vacature voor Sales & Marketing manager bij een kwekerij-groothandel.

Donderdagmiddag kreeg hij een telefoontje met uitnodiging voor een gesprek. Na dit eerste gesprek is hij samen met Yvonne afgelopen zaterdag nog een keer geweest, vanochtend is het arbeidscontract getekend en vanaf morgen gaat Frank zich bezig houden met het verkopen van planten en bomen. Zo snel kan het gaan. Weer iets heel anders, dit keer bij een uit de kluiten gewassen familiebedrijf dat ambities heeft om flink te groeien, zowel qua aantal klanten als produktaanbod. Op dit moment is het hoogseizoen, dus dat betekent lange dagen maken. Net als de medewerkers in de kassen zal Frank de komende twee weken werken van 7 a.m. tot 7 p.m. en dan niet alleen op kantoor maar zeker ook in de kassen. Je moet toch weten wat je verkoopt!

Yvonne zal zich deze week aanmelden bij het Rode Kruis om als vrijwilligster te gaan werken. Met name het werken met en voor kinderen heeft haar voorkeur. Verder is het werken op een kantoor ook niet vreemd voor haar, dus misschien zit daar ook nog een mogelijkheid. Aanstaande donderdag is de eerste bijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers.

Inmiddels hebben we een enorm grote winkel gevonden die lappen stof verkoopt. Wel zo handig als je zelf kleren wilt maken. En ook voor het aankleden van de logeerkamer komt het goed uit dat er een grote stoffenzaak in de plaats is.

Afgelopen zondag zijn Frank en Yvonne naar Banff gereden via de Rockies. En als je in de Rockies rijdt, is de kans groot dat je niet alleen kunt genieten van de bergen met de sneeuw. Langs de kant van de weg stond doodleuk een beer te wroeten in het zand. Gauw een foto maken, en nog even een video-opname maken, maar dan snel doorrijden. Het was zondag lekker warm. In Red Deer was het 21 graden, in de Rockies was het iets koeler; 17 graden. Dat het dan de volgende ochtend in Red Deer sneeuwt valt niet te snappen. En ook vandaag ligt er nog sneeuw. Ook de mensen hier vinden dat de winter nu wel lang genoeg heeft geduurd, en dat het tijd is voor de zomer. Volgens de voorspelling wordt het morgen weer warmer. We wachten het wel af.

Patrick had vrijdag en zaterdag een basketballtoernooi. Tijdens een van de gymlessen heeft hij zijn bovenbeen geblesseerd, waardoor het er naar uit zag dat hij helemaal niet zou kunnen spelen. Gelukkig hebben fysiotherapie en massage geholpen en heeft hij alle vier de wedstrijden goed mee kunnen spelen. Ze hebben 2 wedstrijden gewonnen, 1 wedstrijd ruim verloren en 1 wedstrijd net verloren. Een goed begin voor een team dat pas een paar weken samen speelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten