maandag 11 mei 2009

Voorjaar in Red Deer

Het blog laat elke keer zien wat de temperatuur is in Red Deer. En als je vaak naar die temperaturen kijkt, zou je bijna denken dat het hier altijd koud is en koud blijft. De werkelijkheid is anders. Elke ochtend bij het uitlaten van Ryan, is het al te warm om een jas aan te hebben. En dat terwijl het blog aangeeft dat het zo'n 7 graden is. Verschil van land en zeeklimaat?
Ook in onze tuin is het te merken dat het voorjaar begonnen is. Gisterenmiddag (ja op zondag) hebben twee mannen ons gazon geverticuteerd en gemaaid. Het ziet er nu prima uit. De tulpen en cactussen zijn ook mooi zichtbaar geworden. Zie de foto's. Vandaag is het Yvonne gelukt om haar rijbewijs te halen. Het rijbewijs dat ze nu heeft gehaald, verschilt wel van het rijbewijs waar ze twee keer voor gezakt is. Er bestaan hier namelijk twee rijbewijzen! Voor de moeilijkste test moet je rijden op de snelweg, in de bebouwde kom moet je een periode vertellen welke problemen je op de weg signaleert en verder rijden zoals het hoort. Bij de eenvoudige test moet je de hellingproef doen, parallelparkeren en verder rijden zoals het hoort. Maar dit is niet het enige verschil. Het verschil verder is dat je bij de basis test helemaal geen alcohol mag nuttigen voordat je gaat rijden!, dat je niet meer personen vervoert dan dat je veiligheidsgordels hebt! en dat je niet de bijrijder mag zijn van een persoon die alleen zijn learners (die heeft Patrick momenteel) heeft, maar je mag je mag ook minder strafpunten halen (te hard rijden bijvoorbeeld). De basistest duurt ook maar een half uur, terwijl de grote test een uur duurt. Tja, en als je dan hoort waar Yvonne op gezakt zou zijn! Daar zou je over kunnen discussieren, maar gezakt is gezakt. Zaterdag heeft Patrick braaf zijn vrijeworpen gegooid voor de sponsoring. Via het blog is het hem gelukt om een paar sponsors te vinden. Helemaal fijn. Nu had hij ook echt een doel om eraan mee te doen. In plaats van 500 vrije worpen werden er per persoon 300 genomen. 500 Vrije worpen bleek namelijk wel heel lang te duren. Ruim 250 worpen waren raak. Netjes dus. Vlakbij de sporthal van de Heat is het Collicut Centre. Een sportcomplex waar veel sporten beoefend worden. In de diaserie is een foto opgenomen van de turnhal. Gewoon even een foto omdat het best een mooie hal is, niet dat een van ons daar nou gaat turnen hoor. Het is wel erg leuk om daar te gaan kijken. Er wordt namelijk op hoog niveau geturnd, maar ook trampolinespringen scoort hier hoog.
Het is jammer dat het sportcomplex vlak bij ons achter nog niet klaar is. Daar is op dit moment al wel een ijshal en sporthal, maar ze zijn flink aan het bouwen aan een zwembad. Verder worden de twee scholen die eraan vast zitten ook flink uitgebouwd en krijgt de bibliotheek die erin zat een nieuw jasje. Als het straks allemaal klaar is komt er dus nog een gigantisch centrum bij.
Het is wel leuk om te zien hoe hier de bouw van zo'n complex gaat. Vandaar dat we ook daar een paar foto's van hebben toegevoegd aan de diaserie.
Frank is inmiddels alleen op stap als verzekeringsagent, dus niet meer onder begeleiding van een AIL agent. Elke dag, ook zaterdag en zondag, gaat hij bij nieuwe klanten op bezoek om ze te informeren over de mogelijke verzekeringen. En natuurlijk is het dan de bedoeling dat hij verzekeringen weet te verkopen.
Patrick doet het op school best goed. En natuurlijk is het sporten helemaal geweldig voor hem op school. Vorige week hebben ze veel aan atletiek gedaan; 400 meter sprinten, hoogspringen en verspringen. Volgens de leraar zou Patrick best mee kunnen doen in het schoolteam. We zien het allemaal wel. Vervelend is dat hij vrijdag bij de 4x100 meter estafette een bovenbeenblessure heeft opgelopen. Nu eerst maar zien dat dat afzakt, dan het basketballen weer starten en dan eventueel het atletiekgebeuren. Bij het sporten vandaag was cricket aan de beurt. Ook weer een hele andere sport. Dat betekent dat ze de komende week waarschijnlijk elke dag cricket hebben. Tja, leer je ook weer eens iets anders he. Zaterdag wordt het trouwens spannend, dan heeft Patrick zijn eerste rijles. (die 2 uur duurt!). Hij mag al wel met Frank rijden, maar het is natuurlijk helemaal prettig als hij les krijgt van een rij-instructeur. En dan maar hopen dat hij na 5 lessen een examen aan mag vragen. Ook dat wachten we wel weer af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten