zondag 3 mei 2009

NBA Play-offs

Het is zondagochtend 11 uur en de Bauers zitten voor de tv om de 7e wedstrijd tussen Miami Heat tegen Atlanta Hawks te kijken, in de eerste ronde van de NBA Play-offs, met een live-verslag via ons weblog.
Nadat gisteren Patrick's favoriete team Boston Celtics in een heel spannende serie van 7 wedstrijden uiteindelijk met 4-3 van de Chicago Bulls hoopt hij nu dat de Heat gaan winnen.
Na 5 minuten staan de Heats achter met 12-10. Ze hebben een nederlandse coach - Erik Spoelstra.
Wordt vervolgd...
11:31 am - 1st quarter is afgelopen, de Hawks staan 20-18 voor.
In deze play-off wedstrijden gaat het echt om de kleine details die het verschil maken tussen winnen en verliezen, ongelofelijk spannend.
In dezelfde weken worden ook de play-off wedstrijden gespeeld in de ijshockey competitie. Bij ieder bezoek van Frank bij mensen thuis staat de televisie op de achtergrond aan en wordt met 1 oog de stand in de gaten gehouden.
11:45 am - halverwege het 2 kwart missen de Heat een 3-puntschot en 5 seconden later scoren de Hawks een 3-punter. Stand is 30-22 en de Heat nemen gauw een time-out. 11:57 am - de Hawks nemen een duidelijke voorsprong 41-2. Ze spelen als team beter en weten alle schoten raak te gooien. Maar er zijn nog 28 minuten te gaan en zojuist een 3-punter voor de Heat.
12:10 pm - na meer dan 1 uur is de eerste helft afgelopen, oftewel 24 minuten zuivere speeltijd. De stand is 49-36 voor de Hawks. De Heat zullen in de pauze iets moeten bedenken om meer stempel op de wedstrijd te drukken, anders is dit hun laatste wedstrijd van het seizoen. en wij gaan nu douchen, wassen en ontbijten.
1:00 pm - Na het derde kwart lijken de Hawks op de overwinning af te stevenen - 68-52. Met beter teamspel en weinig geluk voor de Heat. Ook Dwayne Wade, die kans maakt om MVP van dit seizoen te worden, kan niet het verschil maken.
Met nog 9 minuten te spelen in het laatste kwart staan de Hawks 21 punten voor en gaan de Heat steeds krampachtiger proberen een paar punten te scoren.
1:35 pm - na tweeeneenhalf uur winnen de Hawks met 91 tegen 78 en gaan zij door naar de 2e ronde.