maandag 21 september 2009

Canoe Trip en meer

Patrick heeft zaterdag en zondag een kanotocht gemaakt. Het vertrek was vanaf Saunders met als eindbestemming Rocky Mountain House. Deze tocht was niet voor de lol, maar hoort bij de sportklas waar hij inmiddels inzit. Hij heeft biologie laten vallen, en daarvoor in de plaats heeft hij sport outdoor gekozen. Afgelopen week hebben ze goed geoefend om de kanotocht te kunnen doen. Zaterdag hebben ze 44 kilometer gevaren over redelijk rustig water, maar zondag ging de tocht verder over 41 kilometer ruigere stukken. De overnachting (Horbug Campsite) was in een tentje op een camping met sobere voorziening; eenvoudige toiletten en wasmogelijkheid, maar wel met een eigen haardvuur. Wel zo prettig, want ook al is het overdag lekker warm tot heet, de nachten zijn al behoorlijk koud. Inmiddels vriest het hier 's nachts al een paar graden.
De groep bestond uit 13 jongens en 1 meisje. Vanuit school waren er goed getrainde docenten mee. Ook wel prettig!

Woensdagmiddag werd er even een flinke vracht haardhout geleverd. Tja, als je een openhaard hebt, is het ook wel zo prettig als je goed haardhout hebt. Je moet er wel wat voor doen, want het gaat niet uit zichzelf netjes op een rijtje onder het terras liggen. En dat je dan wat splinters in je handen krijgt, tja, dat hoort er dan maar bij!
Woensdagavond was er op school een bijeenkomst. Er werd vertelt welke mogelijkheden er zijn om een studiebeurs te krijgen. Elke student kan proberen om een studiebeurs te krijgen die niet terugbetaald hoeft te worden. Je kunt bij veel verschillende bedrijven, stichtingen, instellingen etc. een aanvraag doen. Om een voorbeeld te geven: bij de kerk, bij diverse hamburgerketens, bij de school zelf, bij het werk van je ouders. Kortom, legio mogelijkheden om een aanvraag in te sturen. Maar, je moet dan wel een portfolio maken waarin je veel van jezelf vertelt en waarin je aangeeft hoeveel uren vrijwilligerswerk je gedaan hebt. Nog een hele klus dus om alle vrijwilligersuren die Patrick gedaan heeft voor Wyba (basketbalvereniging in Wijchen) in kaart te brengen.

Omdat het nog steeds erg prettig weer is, is het ook leuk om naar de Football games te gaan van het team van Patrick's school. Bijna 500 supporters denken volgens ons hetzelfde. Een leuke sport, waar we inmiddels de regels ook beter van beginnen te begrijpen. Jammer dat we nog niet een wedstrijd hebben gehad waarbij LTCHS (Patrick's school dus) heeft gewonnen. Komt vast nog wel.

Terwijl Patrick zijn kano-weekend heeft, zijn Frank en ik lekker druk met het klussen in het huis. En zijn we zaterdagavond naar een ijshockeywedstrijd geweest; Red Deer Rebels tegen de Kootenay Ice. Tenminste, we dachten dat we naar een ijshockeywedstrijd gingen. Halverwege de tweede periode leek het erop of we in een bokswedstrijd zaten. Alle spelers op de baan, niet de keepers en bankspelers, waren met elkaar aan het vechten. Niet leuk dus. De scheidsrechters lukte het nauwelijks om de spelers uit elkaar te halen. Gevolg: 70 minuten totale tijdstraf! alleen bij dit incident. We wachten wel met het bezoeken van een volgende wedstrijd!

Afgelopen week kregen we ook een minder leuk bericht. (O)ma Bauer is gevallen en heeft daarbij haar heup gebroken. Intussen is ze geopereerd en alweer volop aan het revalideren. Nu maar hopen dat ze snel weer alles kan doen om weer naar huis te mogen. Wie stuurt haar een kaartje?

1 opmerking:

  1. ik ben meteen vrijdag naar moeke gegaan in het ziekenhuis. ze zag er goed uit.
    als het nodig is zijn we er.
    gr dac

    BeantwoordenVerwijderen