zaterdag 5 september 2009

Eerste week in ons nieuwe huis.

De eerste week in ons nieuwe huis. Er is veel veranderd. Lisa is weer in Nederland en wij zijn alledrie begonnen aan werk of school. Het werken valt mee. Yvonne heeft het goed naar haar zin bij de Child Care. Elke ochtend om 6 uur opstaan en om half zeven beginnen. Het werk zit maar op 5 minuutjes van het huis. Ontbijten hoeft op dat uur van de dag nog niet, dat komt later. Wel zo prettig, want anders zou het betekenen dat er nog vroeger opgestaan moet worden. De werktijden zijn elke dag van 6.00 tot 08.30 uur en van 15.00 tot 17.30 uur. Samen met Jenessa (assistent) en Melissa (supervisor) zijn ze verantwoordelijk voor de opvang van 44 kinderen. De kinderen zijn in de leeftijd van 6 tot 11 jaar. En er zijn meer meisjes dan jongens aanwezig. Voor Yvonne is het fijn dat ze als assistent kon beginnen. Doordat het Kv/Jv diploma nog niet geldig is voor Canadese begrippen, kon ze niet starten als supervisor op een locatie. Op deze manier kan ze een indruk krijgen van de werkzaamheden en verantwoordelijkheden.
Frank heeft zijn werk ook in Red Deer. Hij verkoopt ....................: heftrucks in alle maten en soorten, en veegmachines. Bekend terrein dus voor Frank. Afgelopen dinsdag en woensdag was er een soort introductietraining in Edmonton waar het hoofdkantoor staat.
Wat wel fijn is, is dat Frank een leuk contact heeft met Mat, medewerker van Meadowbrook (de bomen en plantenkwekerij).
Patrick is inmiddels weer naar school. Zijn vakkenpakket: social, biologie, science (wetenschap) en engels. Een pittig pakket dus. Het volgen van de biologielessen is erg moeilijk. Maar het moeilijkste vindt hij wel dat hij nu heel alleen is. Het was erg fijn dat hij zeven weken lang in het Nederlands heeft kunnen ouwehoeren, maar ook serieuze gesprekken heeft kunnen voeren met Jesse en Lisa.
Zijn maatje Chris is naar de Hunting Hill Highschool gegaan. Heel jammer, want ze konden het erg goed vinden samen. Tussen de lessen door en in de pauzes loopt hij nu een beetje verloren rond, en dat voor iemand die zo graag samen met anderen is.
Patrick zei afgelopen week: waarom kunnen mijn Nederlandse vrienden niet gewoon hier wonen? Want verder vindt hij het hier allemaal veel relaxter en beter. We zullen samen een moeilijke tijd tegemoet gaan...
Intussen krijgen alle spullen in ons mooie ruime huis hun plek. We nemen hier alle tijd voor.

1 opmerking:

  1. lieve schatten,
    wat een veranderingen weer.
    Frank raar maar leuk dat je weer in je eigen gebied ff wat kan doen. wie weet hoe het gaat. leuk! dat Yvon iets voor zichzelf heeft gevonden wat ze eigenlijk altijd al ambieerde maar in nederland niet voor elkaar kreeg.
    En patrick gezien hoe snel je contact hebt gekregen in de eerste periode in canada, kan je het nu ook weer, wanneer kan je weer gaan bballen?
    en ik heb gezien dat je de hyves em msn steeds goed gebruikt, trek hier je vriendschappen uit die je nu sterk hebben gemaakt.
    en uhh
    ik wil met de familie best komen hoor? Het idee van de sauna vond ik een leuk idee. hihih
    Frank de marketing en sales, Yvonne de administratie, Dennis concierge, Patrick de bar en ik de schoonheidssalon. Colin kan dan wel naar school.
    hihih dromen blijft leuk hoor.
    dikke kus en toitoi tot gauw

    BeantwoordenVerwijderen