zondag 6 februari 2011

KidSport

KidSport?

Je zou kunnen kijken op http://www.kidsportcanada.ca/ om meer te weten te komen over deze organisatie. De site is erg uitgebreid en duidelijk. Dus schroom niet om het te lezen.
Waarom een stukje op ons blog hierover?
In november zag Yvonne per toeval een berichtje over KidSport: KIDSPORT SEEKING HELP, meeting on Tuesday November 16, 2010. De Red Deer locatie van Kidsport was op zoek naar mensen. We dachten eigenlijk dat het hier ging om te helpen bij het mogelijk maken van sporten door jongeren. Meer in de zin van trainingen geven. Met onze ervaring in de handbal en basketwereld dachten we dat we wel iets zouden kunnen betekenen. Maar eenmaal aanwezig bij die informatieavond bleek het om heel iets anders te gaan:
KidSport is een nationale non-profit organisatie die financiele bijstand geeft aan jongeren onder de 18 jaar. KidSport is van mening dat elk kind de mogelijkheid moet krijgen om te kunnen sporten. Het maakt niet uit wat voor sport het kind wil doen. Sinds de oprichting van KidSport Canada hebben al meer dan 36.500 kinderen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Door middel van Fundraising (fondsenwerving) wordt dit allemaal mogelijk gemaakt.
Met de opgedane kennis tijdens die avond, hebben we besloten dat ook wij ons in willen zetten om dit alles mogelijk te blijven maken.
Elk jaar wordt er door het IJshockeyteam The Rebels uit Red Deer een middag georganiseerd waarbij iedereen welkom is. Dit keer hadden ze ervoor gekozen om in The Hall of Fame een handtekeningen sessie te houden. Naast het populaire Red Deer team was ook Earle Connor aanwezig. Earle is een top atleet die tijdens de Paralympics van Beijing in 2008 en de Paralympics in Sydney in 2000 de gouden medaille op de 100 meter sprint heeft behaald. Hij is nu bezig met de voorbereidingen van de Paralympics die in 2012 worden gehouden in Londen.
Kinderen, Earle Connor en The Rebels
De opbrengst van deze middag is voor KidSport. Als vrijwilligers van KidSport Red Deer waren Frank en Yvonne ook aanwezig. Terwijl iedereen netjes in de rij staat te wachten, hebben ze van de gelegenheid gebruik gemaakt om meer bekendheid te geven aan KidSport.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten