zondag 20 februari 2011

Tulpen?

Met onze trouwdag in oktober hebben we tulpenbollen gekregen van pa en ma. Op de vraag of de tulpen zich al laten zien kunnen we heel snel een antwoord laten zien:

Nee, het is hier echt nog te koud voor de tulpjes. Sinds november is het hier niet meer boven nul geweest in de nacht. Vandaag is het volgens ons blog -17 graden. We zijn net even naar de Co-op gelopen en vonden het nu toch wel heel erg koud. De wind zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur -28 is. Toch is iedereen al bezig met het eind van de winter. De weg voor ons huis is afgelopen week ijsvrij gemaakt. De blokken ijs zijn dit jaar naar onze kant van de weg geschoven. Het zal nog wel even duren voordat die ijsblokken verdwenen zijn.

Morgen is het Family Day. Een dag dat bijna iedereen vrij is en kan genieten van een lang weekend. Er was vanalles gepland, maar door de extreme kou is ook heel veel afgelast en verplaatst naar een ander weekend. Eén van de dingen die wel doorging was de Memorial Walk/Raising Awareness on Animal Abuse.

Ongeveer een maand geleden zijn er in het noorden van British Columbia 100 sledehonden (huskies) afgemaakt. De reden hiervoor was dat er te weinig touristen kwamen om een tocht met een hondenslede te maken! De bedoeling was dat er gelopen zou worden vanaf de Bower Pond naar het stadhuis. Door de extreme kou is de route ingekort. De ingezamelde handtekeningen worden nu op een ander tijdstip in het stadhuis overhandigd. Maar de boodschap van deze demonstratie is duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten