vrijdag 4 februari 2011

Outreach en EHBO diploma

10 Januari heeft Patrick het engels examen bij de Outreach gemaakt. Dit examen moet gemaakt worden voordat je aan het officiele examen deel mag nemen. Een prettige bijkomstigheid bij dit examen was dat je zelf mocht bepalen hoelaat je het examen zou maken. Voor iemand die niet zo heel makkelijk 's morgens uit zijn bed kan komen, is dat heel prettig. Binnen de gestelde tijd lukte het om de opdrachten te maken.

Afgelopen week kregen we een telefoontje van de Outreach. Dat was effe schrikken, want een telefoontje hadden we eigenlijk niet verwacht. Maar het ging (gelukkig) over iets anders. Patrick had meegedaan aan een verloting. Hij bleek de gelukkige winnaar van een tegoedbon voor de Bower Mall. Niet verkeerd. De bon moest hij maar een keer op komen halen. Diezelfde dag is hij nog naar de Outreach gegaan voor de tegoedbon. Eenmaal daar kreeg hij te horen dat hij zijn examen goed gemaakt had en voor de Outreach in elk geval geslaagd is.
Op 12 en 19 januari heeft Patrick het 'staats' examen gemaakt. In tegenstelling tot het Outreach examen kon hij nu niet zelf bepalen wanneer hij zou beginnen. Beide dagen begonnen de examens al om 9 uur. Hoe die examens zijn gegaan weten we nog niet. We duimen maar dat het allemaal goed komt.

Het EHBO diploma van Patrick is er één met een verhaal. Vorig jaar heeft hij via High School examen hiervoor gedaan en was ervoor geslaagd. Pas na de vakantie, toen Patrick bij de Red Deer Child Care kon gaan werken, kwamen we erachter dat hij het officiele diploma nog niet had ontvangen. Navraag bij de lerares op school leverde niet meer op dan dat ze de test van Patrick niet meer kon vinden. Het enige bewijs dat er was waren de cijfers op zijn eindlijst. Heel vreemd allemaal, maar er zat niets anders op dan opnieuw het EHBO diploma te gaan halen. Gelukkig is dat hier niet zo heel moeilijk. Je gaat even twee dagen (zaterdag en zondag!) naar een EHBO cursus, doet het examen en je hebt het diploma. Het nadeel is wel dat je beide dagen van 8 uur 's morgens tot 5 uur 's middags aanwezig moet zijn (en dat in het weekend). Maar gelukkig, Patrick is glansrijk geslaagd met een score van 100%.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten