dinsdag 12 juli 2011

VW Rabbit vervolg


de VW Rabbit, deels van Patrick, deels van ons
De Ford Focus gaf teveel mankementen. Eigenlijk hadden we vanaf het begin al geen goed gevoel bij die Ford. Nu, na ruim twee jaar, hebben we dan eindelijk een andere auto aangeschaft. Een VW Rabbit, bijna 3 jaar oud, niet teveel kilometers op de teller en een goede garantie-afspraak.

Afgelopen weekend zijn we met Monique, Adri, Richard, Anas en Qabas naar de Calgary Stampede geweest. De weersvoorspelling was niet best; regen, onweer en lage temperatuur. Maar, zoals het wel vaker gebeurt was het dus net tegenovergesteld. Het weer was geweldig. De hele dag volop zon! Al om 7 uur zaten we in de auto, opweg naar de Stampede waar we volgens Richard tot 9 uur gratis naar binnen zouden kunnen. En ja hoor, als echte Nederlanders waren we optijd om gratis naar binnen te kunnen (later bleek dat er meer dan 50.000 mensen van deze gelegenheid gebruik hebben gemaakt!). Eenmaal binnen bleek dat alle kermisattracties en andere activiteiten al volop draaiden.
Het terrein van de Native People was ook dit jaar weer reden tot bezoek. Allereerst waren we aanwezig bij het hijsen van de vlag, en later bij de beef jerkey wedstrijden. Tijdens deze wedstrijd streden mannen en vrouwen om de titel wie de beste beef jerkey kan snijden uit een lap bisonvlees.


Maar niet alleen de wedstrijd was de moeite waard, ook de danswedstrijd voor mannen en vrouwen was een bezoek waard. In de middag waren we aanwezig bij de Rodeo. Een beetje professioneler dan zaterdag in Benalto, maar zeker niet leuker. Benalto was eenvoudiger en beter te overzien.
Na de rodeo hebben we verder gewandeld over het immense terrein. In een uithoekje ontdekten we de Agriculture Area, daar waar het eens allemaal mee is begonnen. Patrick, Richard, Anas en Qabas zijn nog gebleven om het vuurwerk te kunnen zien. Frank, Yvonne, Monique en Adri hielden het al eerder voor gezien. Maar ja, wat wil je ook. Maandag was het voor Yvonne en Frank weer vroeg dag, moest er weer gewerkt worden.



Qabas, Patrick en Anas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten