dinsdag 26 augustus 2014

Augustus is een dukke maand, en leuk

Afgelopen woensdag was het Patrick's verjaardag. 
Met felicitaties, kado's (golfset en ballen) en volgens hemzelf vooral speciaal omdat er leuk wat mensen kwamen voor een lekker etentje en gezelligheid . De buren Karl en Donna, vriendin Vickie met haar dochtertje Olivia en vriend Jeff die prachtig mooi gitaar speelt.
Nu Patrick op de golfclub werkt kan hij na werktijd gratis een balletje slaan. Pa en zoon vinden het eigenlijk toch wel een leuke sport die hier veel gespeeld. In en rondom Red Deer zijn 5 of 6 banen te vinden.

Yvonne heeft samen met Aydee op vrijdagavond vrijwilligerswerk voor het Ronald McDonald Huis gedaan. En niet zomaar saai in een stand staan en folders uitdelen, maar op de Innisfail Rodeo tot middernacht consumptiebonnen verkopen.



De Innisfail rodeo is zo'n beetje de laatste van het seizoen, en blijkt wel te vergelijken met de brabantse kermissen waar de biertent minstens net zo belangrijk is als de attracties.

Na een kort nachtje waren we de volgende dag al weer vroeg op om de kampeerspullen in de auto te laden voor een nachtje op een camping bij Keiver's Lake, ruim een uurtje ten zuidoosten van Red Deer. Daar waren Tim en Alvina, vrienden van ons, voor een jaarlijks kampeeruitje met mensen die we vanuit C.A.R.E. kennen en die een paar jaar geleden naar Calgary verhuisd zijn. In totaal waren we met z'n zestienen in 2 caravans en 4 tenten. De mensen uit Calgary zijn een groot gezin die in februari 2009 als vluchtelingen uit Irak gekomen waren. Het was leuk en gezellig met natuurlijk een groot kampvuur en eten van de bbq. Voor ons meteen een voorproefje van de vakantie. Volgende week gaan we met de tent naar het zuiden van British Columbia, waar het dan nog lekker warm zal zijn.

En oh ja, voordat we naar de camping reden, hebben we nog een paar uurtjes geholpen bij de Fort Normandeau dagen. Fort Normandeau ligt net buiten de stad aan de Red Deer river, en is de plek waar Red Deer ooit als nederzetting is begonnen, een oversteekplaats en handelspunt tussen Europese settlers en first natives - http://www.waskasoopark.ca/Historic-Fort-Normandeau.html. Een keer per jaar worden daar
een weekend lang allerlei activiteiten gedaan, onder andere ouderwets stokbrood bakken. Wij vonden het leuk om daar als vrijwilliger ons steentje aan bij te dragen.

En nu op naar September waarvan we de eerste tween weken lekker vakantie hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten