maandag 4 augustus 2014

Juli-maand, zomermaand

In en rondom Red Deer wordt volop aandacht besteed aan zomerse activiteiten. Op de eerste plaats zijn er overal rodeo's en worden er allerlei activiteiten georganiseerd. In Red Deer hadden we weer de Westener Days; Rodeo, Kermis en entertainment. Voor drie dagen hadden we gratis toegang tot dit event. Frank heeft een tijd terug een lot gekocht en heeft de nodige prijzen op dat lot gewonnen; toegang plus parkeerkaart voor de Westener Days voor vier personen; toegang voor de Sports Hall of Fame voor een gezin, treinkaart voor twee personen voor een speciale treinreis tussen Stettler en Big Valley, Dinner voor twee bij de Heritage Ranch; een kinderstoel plus pluche beer en een akoestische gitaar.
Allereerst dus de Westerner Days.  De opening gaat altijd gepaard met een parade door het centrum. Zoals eerder geschreven was ook Immigrant Centre weer van de partij:
Een van de dagen is Yvonne naar de Westerner Days geweest met Ammal. Voor Ammal was dit de eerste keer dat ze de gelegenheid had om zonder haar drie kids erop uit te trekken. Wat een geweldige beleving. Yvonne had het excuus dat ze foto's zou nemen van Ammal in de diverse wilde attracties!
De woensdag na de Westener Days had Yvonne een afspraak bij een dermatoloog in Calgary. Een dergelijke specialist bleek er niet in Red Deer te zijn, dus zat er niets anders op dan naar Calgary te rijden. De afspraak was om 8.20 uur! De behandeling was voor het verwijderen van twee kleine wratjes onder haar rechteroog en een aantal kleinere oneffenheden rondom de ogen door middel van een laser behandeling. Volgens de assistente zou Yvonne gerust terug kunnen rijden naar Red Deer, geen bezwaar. Maar goed dat Frank mee was gegaan. Allereerst bleek bijaankomst dat er geen ziektekostendekking voor bestaat, ten tweede bleek dat er een verdovende creme rondom de ogen werd gebruikt en als laatste bleek dat er geen oogbescherming werd gebruikt waardoor het rechteroog beschadiging opliep. Het gevolg van het laatste was dat het onmogelijk was om de ogen open te houden (wat toch wel handig zou zijn als je zelf auto zou rijden). Helaas bleek de pijn en opgelopen schade dusdanig dat een tweede rit naar Calgary de volgende dag noodzakelijk was. Niet om de dermatoloog te bezoeken maar een gespecialiseerde oogarts! Gelukkig was er 'alleen' schade aan het oogweefsel wat volgens de arts snel zou herstellen. Inmiddels zijn we ruim anderhalve week verder en de oogarts heeft gelijk gehad.  Nu alleen binnenkort nog een keer een ogentest doen!
Zoals gezegd zijn er in en rondom Red Deer verschillende festivals. Zo ook in Lacombe waar ze de Lacombe Day's hadden. Per toeval kwamen we erachter dat er tijdens deze dagen een artwork show zou zijn van Charlie Donald. Een naam die een belletje deed rinkelen bij Yvonne. Wat bleek, ze gingen naar hetzelfde schilderatelier, vlakbij ons huis. Charlie had een speciale manier van schilderen. Niet vanwege het feit dat hij olieverf of acrylverf gebruikte, of de manier waarop hij de kwasten vast hield. Nee, gewoon vanwege het feit dat hij meestal zowel de voor als achterkant van zijn canvas gebruikte. Charlie is begin van dit jaar overleden en nu werden zijn schilderwerken verkocht. De opbrengst van zijn werk gaan naar de Lacombe Arts Endowment Fund voor de 'Charlie Donald High School Award'. Jammer is dat Charlie zo goed als nooit zijn werkstukken gesigneerd heeft. Idee van Frank was om een dubbelzijdig schilderwerk van Charlie te kopen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten