maandag 4 augustus 2014

Augustus - Special :)

Het weer blijft een vreemd iets hier in Alberta. Zo kan het 32 graden zijn en vervolgens hagelt het pingpong ballen in de avond en daalt de temperatuur flink. Flinke stortbuien en rukwinden kunnen afgewisseld worden met heftige onweersbuien. De uitspraak: 'This is Alberta, wait 5 minutes and the weather will change" hebben we vaker gehoord dan ons lief is als het ware. Maar het is nu eenmaal zo.
In ons vorig blog schreven we over de prijzen die Frank gewonnen heeft. Een van die prijzen was een treinrit tussen Stettler en Big Valley. De waarde van de prijs was $283.00. (uiteindelijk moesten we 42 dollar bijbetalen)
We  hadden gehoord dat er treinritten zijn die te maken krijgen met een overval door cowboys. Nou dat moesten we dus zelf ook een keer meemaken, dat snap je natuurlijk wel. We hadden een speciale tocht uitgezocht: de Newfoundlander Special! In de omschrijving stond: "enjoy a little bit of "The Rock" right here in Alberta and feast on steak and lobster. Included are guaranteed train robbery, on board entertainment and Down-East entertainment at supper. And what would a Newfoundlander Special be without complementary blueberry wine and 'East-coast' beer with the meal. Een beetje uitleg hierbij: New Foundland is één van de Provincies van Canada en ligt aan the Oostkust van Canada (totaal aan de andere kant dus dan waar Alberta ligt). De treinreis van Stettler naar Big Valley duurde 1 uur en 40 minuten. Daarbij vertelt moet worden dat de trein niet harder rijdt dan 15 km per uur! Tijdens de treinreis werden we inderdaad overvallen door schietende Cowboys en Cowgirls op paarden en één cowboy had zelfs het lef om in de trein te komen!
Het enige dat ze tevreden kon stellen was muntgeld. Hoemeer hoe beter. Later hoorden we dat de opbrengst van de overvallen ten goede komt aan de kinderziekenhuizen in Calgary en Edmonton en de kinderafdeling in Red Deer.

Na de overval werd de rit vervolgd en kwamen we geheel ongeschonden aan in Big Valley. Een zeer klein gehuchtje dat dit jaar het honderdjarig bestaan viert. In de speciaal ingerichte tent konden we genieten van lekkere biefstuk en kreeft terwijl er New Foundland muziek werd gespeeld.
Het plaatsje zelf was ook in de stemming; muziek in de straat; een rondleiding door één van de laatste graansilo's, musea die open waren en een heleboel gezelligheid in de straten van Big Valley. De treinreis terug naar Stettler werd opgevrolijkt door een New Foundland Muzikant.
Op deze foto een ijs/sneeuwbreker


Geen opmerkingen:

Een reactie posten