maandag 8 mei 2023

Wat een week. Met temperaturen varieren van 22 to 28 graden. PLUS! Je hoort ons niet klagen hoor. En als het zo mooi weer is, is het altijd leuk om op een terrasje te zitten. In Red Deer hebben veel restaurants tijdens de COVID periode een terras laten plaatsen. Hierdoor is het leuk om met het mooie weer af te spreken op een terras in het centrum van Red Deer. (vlak bij Frank's werk). En nu ik een fiets heb die het eenvoudiger maakt om tegen heuvels op te fietsen is het ook leuk op met de fiets daar naar toe te gaan. Een super leuk begin van ons weekend.

In ons blog hebben we al langere tijd niet meer gesproken over basketbal, of over Patrick. Patrick heeft zijn eigen whatsapp en houdt zo vrienden, kennissen en familie op de hoogte van zijn reilen en zeilen op het eiland. Maar nu maken we ruimte om een berich van hem te delen. Gewoon omdat hij afgelopen week de mooiste wedstrijd heeft gespeeld.Hij heeft er op zijn app een mooi bericht van gemaakt. Hij beschrijft daarin dat hij al 23 jaar basketbal speelt. Hij heeft gebasketbald in 2 wereld delen, 5 verschillende landen en heeft heel, heel veel wedstrijden gespeeld. Maar desondanks is de wedstrijd van afgelopen vrijdag de wedstrijd die hij niet meer zal vergeten. In zijn app beschrijft hij dat ze afgelopen vrijdag voor de derde keer dit seizoen moesten spelen tegen Capdepera. De twee voorgaande wedstrijden tegen dit team werden beide keren met een klein verschil gewonnen door Capdepera. De eerste wedstrijd met 1 punt, de tweede wedstrijd met 3 punten verschil. De wedstrijd van afgelopen vrijdag was weer een lastige wedstrijd. Telkens stond Capdepera 2 punten voor. Als je meer wilt weten over de wedstrijd, kijk dan op het volgende filmpje. Oh ja, Patrick speelt met nummer 11, en heeft toch enigsinds langer haar. 

De coach heeft een time-out genomen en gezegd wat het team moest doen. De video laat zien hoe Patrick de gelijkmaker scoort. Ik moet eerlijk zeggen dat de lay-up die Patrick maakt een perfecte techniek laat zien. En toen stonden ze gelijk, en dat betekende dat er een verlenging gespeeld moest worden. Bij basketbal kun je niet eindigen met een gelijk spel. Er moet een winnaar komen. In de verlenging speelden beide partijen net als in de overige sets. En met bijna 3 seconden op de klok scoort Patrick de meest onmogelijke en onverwachte manier. Kijk maar zelf: 

Patrick's team wint de wedstrijd.
Wat een thriller van een wedstrijd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten