zaterdag 25 april 2009

Weekje Red Deer

Een weekje Red Deer.
Woensdagavond was het spannend voor Patrick. De laatste verplichte theorieles. Wat we alledrie niet wisten was dat er die avond ook een schriftelijke test afgenomen zou worden. Deze test moet je halen voordat je de eerste autorijles kunt krijgen. Die test is overigens een andere test dan de theorietest die Frank en Yvonne al gedaan hebben. Die test heeft Patrick vandaag (gedaan). De schriftelijke test van woensdag en de knowledge-test zaterdag heeft hij allebei gehaald. Nu mag hij echt autorijden!!!!!! Hij weet waar het gaspedaal en de rem zitten.
Opa en oma: we zullen er wel voor zorgen dat hij voorlopig alleen maar op parkeerterreinen gaat rijden, dus niet ongerust worden!
Natuurlijk moet hij nog wel een paar autorijlessen gaan volgen om veilig in de stad en op de snelweg te kunnen rijden. Daar start hij binnenkort mee.

Sinds woensdag is Red Deer meer bekend als Green Deer. Tot en met eind juni wordt er een campagne gehouden voor een beter milieu. De hele maand mei zal als thema hebben: ' Put the car away for May'. Gelukkig hebben we inmiddels twee fietsen hier en kunnen per fiets de boodschappen doen. Al zijn de regels voor de fietsers ons nog niet helemaal duidelijk. De ene keer zie je de fietsers op de voetpaden fietsen, de andere keer rijden er fietsers op de snelweg. Het lijkt wel of er eigenlijk helemaal geen regels zijn!
Vorige week vrijdag is ons Kingsize bed geleverd. We moesten het zelf in elkaar zetten. Nou, dat ging mooi niet lukken. De lattenbodem bleek van een Queensize bed te zijn, te klein dus. Na veel heen en weer gebel, is dan eindelijk vanochtend de juiste lattenbodem geleverd. Frank heeft meteen geprobeerd het bed in elkaar te zetten, maar helaas. De schroeven waren te kort om de lattenbodem aan de bedomlijsting te kunnen hechten. Dus, nu is hij eerst op pad om de juiste schroeven te kopen. Maar, vanavond slapen we dan toch eindelijk in een echt bed. Heerlijk.
Per toeval hoorde Patrick afgelopen maandag dat er try-outs voor the Heat waren geweest. The Heat is een basketbalclub die niet bij een school is aangesloten. We hebben toch maar even gebeld naar de club. Maar goed ook, want dinsdagavond zou er nog een laatste try-out gehouden worden. Natuurlijk is Patrick daar heen geweest. Nu blijkt dat er twee teams zijn. Het is nog afwachten in welk team Patrick kan komen. In elk geval is hij zeker van een plaats. The Heat speelt tot en met juni een aantal toernoois. Hoe dat allemaal gaat zullen we zeker t.z.t. vermelden. Het leuke is dat ze nog mensen zoeken die willen helpen bij de club. Nou, we moeten er nog even over denken..........
Wat minder prettig voor Patrick is dat hij nog steeds last heeft van de heupblessure. Deze blessure heeft hij in oktober tijdens een training opgelopen. Inmiddels is hij bij een sportfysiotherapeut terecht gekomen (via school). Zij ontdekte dat de heup een beetje gekanteld is. Via speciale manuele therapie probeert ze de boel nu weer op de plaats te krijgen. Ze heeft Patrick geen basketballbeperking opgelegd, gelukkig, dus hij mag gewoon bij the Heat gaan basketballen.
Voor Ryan was het een spannend weekje. Woensdag is hij voor het eerst (en het laatst) naar de Petsmart-kapper geweest. Jemig, na 3 uurtjes bij de kapper zag hij eruit als een geplukte kip. Thuis heeft Yvonne nog even kappertje gespeeld. Nu kan Ryan weer als hond over straat!
Donderdag was Yvonne aan de beurt bij de echte kapper. Dit keer was er na afloop geen commentaar van de heren te horen. De coupe was dus redelijk gelukt.
Afgelopen week hoorden we een leuk bericht. Op 15 januari 2010 komt namelijk de Olympische vlam in Red Deer. Ze zoeken nog 500 mensen die een deel van de route met de fakkel willen lopen. En verder zoeken ze nog veel mensen die die dag willen helpen. Want dat het een heel spektakel zal worden is wel duidelijk.

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heee mensjes het gaat goed daar hoor ik hoor het al hee pajte suc 6 met rijden ( krijg nu lessen van mijn zussie ) :P yvonne frank en patje groetjes vanuit nl kus ruben:)

    BeantwoordenVerwijderen