zaterdag 4 februari 2012

Banana Bread

Misschien voor jullie een bekend recept, maar wij hebben hier in Red Deer voor het eerst Bananenbrood gegeten. Inmiddels kennen we het recept uit ons hoofd. Misschien leuk om ook eens te proberen:

4 eetlepels margarine
1 kop bruine suiker
1 ei
1 1/2 kop meel
1/2 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baking soda (zou niet weten hoe je dit in het nederlands noemt)
3 tot 4 overrijpe bananen (het lekkerste is als je de bananen hebt ingevroren en weer laat ontdooien)

Verwarm de oven voor op 325F. (= 160C - 165C)
Doe de margarine en suiker in een kom en mix totdat de margarine en suiker goed met elkaar vermengd zijn. Voeg een ei toe en mix tot het geheel licht en schuimig is.
Voeg de keel, zout, bakpoeder en baking soda toe en klop rustig tot de meel volledig is opgenomen in de botor/suiker mix.
Als laatste voeg je de overrijpe bananen toe. *
Doe de mix in een beboterd cakeblik en bak het brood gaar in 60-70 minuten.


* je kunt eventueel chocolat-chips toevoegen (kleine stukjes chocola).

Echt de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten