vrijdag 17 februari 2012

The Woodpecker

Wel grappig. Patrick was bij Tamara thuis op de boerderij. Komt de knecht met een mopje op de proppen voor Patrick. Hij vroeg aan Patrick: Why do Dutch people wear wooden shoes? Zegt die knecht: To keep the Woodpeckers away from their heads!

Op dit moment is het hier geweldig weer. De zon is volop aanwezig, en we hebben al een behoorlijke tijd een echt voorjaarsgevoel. Toch is iedereen een beetje sceptisch. Waar blijft die kou, en waar blijft die enorme sneeuwhoos die elke winter in Alberta aanwezig is. Tot op heden lijkt het erop dat we een zeer milde winter doormaken. Volgend weekend zal in Sylvan Lake de Marathon geschaatst moeten worden. Nu maar afwachten of de hoge temperaturen hier roet in het eten kunnen gooien.

Frank is in de afgelopen week twee keer uit bed gebeld vanwege brand in Red Deer. Als vrijwilliger voor het Disaster Management van het Rode Kruis heeft hij de afgelopen week en komende week pieperdienst.  Je zult maar thuiskomen van een etentje omdat je je verjaardag viert en je huis blijkt afgebrand te zijn. Dat was de eerste melding die in het weekend kwam. De tweede melding kwam woensdagnacht om half één. Toen Frank tegen twee uur in de nacht weer thuis was, vertelde hij dat de slachtoffers al onderdak hadden en er was geen verdere hulp van het Rode Kruis meer nodig! Gelukkig konden we met Valentijnsdag ongestoort genieten van een avondje uit met z'n tweetjes. Frank had geregeld dat we bij het Cronquisthuis gingen dineren. Niet zo gewoon, wel enorm gezellig. Het Cronquisthuis is het mooie, bijzondere huis dat bij de Bower Pond staat. Degenen die hier al geweest zijn weten hoe het huis er van de buitenkant uit ziet. Dit jaar bestaat het Cronquisthuis 100 jaar. En dat moet gevierd worden. Via een fundraising proberen ze geld bij elkaar te brengen. Geld dat nodig is om het huis bewoonbaar te houden. Na het diner kregen we de gelegenheid om het huis verder te bekijken. Onder leiding van een gids werden we rondgeleid. Inderdaad, een heel bijzonder huis.

Morgen, zaterdag, mogen Yvonne en Tamara een dagje bijscholing volgen. Zonder geldig EHBO diploma mag je namelijk het beroep van Child Care werker niet uitvoeren. Dat betekent één dagje, van 9am tot 4pm, in de banken zitten. Eerlijk gezegd is het behalen van een EHBO-diploma, plus verlengen van het EHBO-diploma in Nederland iets moeilijker. Hier krijg je na een tweedaagse cursus een theorie-examen. Een examen waarbij je ook nog eens de kans hebt om je foutieve antwoorden te herzien. Het diploma dat je dan krijgt is geldig voor 3 jaar. In die 3 jaar hoef je niet naar een bijscholingscursus of wat dan ook. Maar je moet er wel zelf voor zorgen dat je diploma niet verloopt. Omdat Yvonne langer dan twee jaar voor de child care werkt, wordt de bijscholing dit keer vergoed.

Ana en Catherine zijn met hun laatste periode in Red Deer begonnen. Catherine werkt sinds twee weken als vrijwilligster bij CAANS. Een organisatie die drugs- en alcoholverslaafden opvangt. Ana werkt nog steeds als vrijwilligster bij de Food Bank en helpt inmiddels ook een dag in de week bij Loaves and Fishes (een soort keuken dat eten verstrekt aan daklozen). We hebben de indruk dat de meiden het hier wel naar hun zin hebben.

Dit was voor nu weer effe een korte weergave van een weekje Red Deer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten