vrijdag 23 maart 2012

"Our Mosaic"

Afgelopen zondag, 18 maart, was er in the Festival Hall een event genaamd "Our Mosaic" Celebrate Alberta's Cultural Richness. Samen met C.A.R.E. (jullie bekend omdat Frank daar werkt en over heeft geschreven), C.A.I.W.A. (Central Alberta Internation Woman Association), C.A.D.A. (Central Alberta Diversity Association), The Central Alberta African Centre and  The Red Deer Native Friendship Society werd deze dag georganiseerd. De dag werd geopend door de burgemeester van Red Deer. Hij ondertekende en overhandigde een verklaring dat de stad Red Deer officieel the International Day for the Elimination of Racial Discrimination erkend. Een zeer belangrijke dag, die niet vergeten mag worden., aldus de burgemeester. Als je wilt kun je meer informatie googelen over deze dag. Wij hadden Hamid, Yvee en Munai en Ammal met haar kinderen meegenomen.
Het was een goed gevuld programma, met entertainment en eten uit andere delen van de wereld. Er werd opgetreden door de Aboriginal Dansgroep. Munai vond het super om met de kleurrijke dansgroep mee te dansen. Maar ook Yvonne zat niet stil hoor. Die nam de uitdaging aan om tijdens het optreden van de Polynesian Dance Group mee te dansen. Je moet weten dat het een soort Hawaise dans was!!
Ook de drumsessie was een uitdaging om aan deel te nemen. Jong en oud, bekend of onbekend met de drum, genoot van het drummen (op een djembé zoals misschien beter bekend is). Na deze drumsessie was het tijd voor Olivia. Al eerder schreven op ons blog over haar. Ze is het operatalent uit Red Deer. Pas 12 jaar en dan al met zo'n geweldige stem.
Kim, van C.A.D.A., was de sluiter van de dag. Zij nodigde iedereen uit om deel te neem aan de boomwhackers. Zie http://www.youtube.com/watch?v=n1QcMORAoZg Het filmpje laat zien wat er uiteindelijk mogelijk is met gekleurde plastic buizen in verschillende lengtes. Okay, tijdens het festival waren we nog niet zover dat we tot een soortgelijk resultaat kwamen, maar we waren er niet ver vanaf! Op youtube zijn verschillende leuke boomwhackers filmpjes te zien.

Helaas kunnen we geen foto's plaatsen. Onze camera is weer eens defect en voor reparatie weggebracht.

Een voorval van deze week: Yvonne is op haar werk. Samen met een aantal kinderen zit ze rond de art-tafel. Let wel. Ze zit dus helemaal in het hoekje waarbij ze de hele ruimte kan overzien. Opeens schrikt ze op als een hard voorwerp haar pols raakt. Wat blijkt? De jongste telg, 5 jaar oud, is aan het spelen met een metalen speelgoed vliegtuigje. En ja, wat doe je met een vliegtuig? Die laat je vliegen. Gelukkig vloog het vliegtuig tegen Yvonne's pols en niet tegen één van de kinderen die rond haar zaten. De schrik bij de dader zat er wel goed in. Hoevaak hij sorry heeft gezegd is niet te tellen op één hand. Hoezo, bedrijfsongeval?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten