zondag 5 maart 2023

Friezenberg, Nijverdal, Zaandam, Maastricht, Twello

 Hello there,
we  zijn intussen twee weken in Nederland, en hebben al veel dingen gedaan, gezien, getreind en gegeten. Zoals in het eerste berichtje geschreven, zijn we in de eerste week naar de Friezenberg geweest, de plek waar 4 jaar geleden de  as van ma is uitgestrooid. Een speciaal plekje voor Frank's ouders, waar ze vroeger veel tijd hebben doorgebracht tijdens zomerkampen.


Daarna een koffiebezoek aan de tantes in Nijverdal, afgesloten met eten van de afhaalchinees bij Marlies in Hellendoorn. Nadat Karen ons vroeg  wat we eigenlijk wel missen uit Nederland, moest ze vlak daarna "effe" ergens naar toe, en kwam ze met Rivella, cassis en twee zakken paprikachips terug :).
Vorige week Zaterdag zijn we bij Angelique's 50ste verjaardagsfeest geweest, de hoofreden voor ons bezoek. Leuk, met traditionele hapjes, Andre Hazes muziek, en bijkletsen met vrienden en familie. 
Daarna een paar dagen naar Wouter en Cisca in Zaandam, waar we warm ontvangen werden. Voelde erg vertrouwd en alsof we thuis waren. Dinsdagavond was voorspeld dat het noorderlicht te zien zou zijn, dus hebben we een paar uur in het donker op het strand gestaan bij Bergen aan Zee. Lekker fris, of gewoon koud, wachten totdat bleek dat de natuur en daarmee het noorderlicht zich niet altijd aan onze afspraken houdt. De volgende dag weer een bezoek aan zee, wat vooral voor Yvonne iets speciaals is. Echt mooi!
Na twee dagen Zaandam en een tussenstop in ons AirBNB aan het Molenveld, naar Maastricht voor een koffiebezoek bij Elizabeth op zaterdag, waar we leuk hebben zitten praten over van alles en nog wat. Gewoon de draad weer oppikken waar we zoveel jaar geleden gestopt zijn. 
De afgelopen week hebben we ruim 12 uur in de trein gezeten. Een luxe manier van reizen, maar ook op de laatste avond met vertraging en wachten op koude perrons.
Vandaag is een relaxdag, voor een post op ons weblog, Hearts of Harmony en breien voor Yvonne, en een bezoek aan Hans en Marcel voor Frank, en kleren wassen voor pa's wasmachine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten