vrijdag 3 maart 2023

Notebook en nieuw bericht

Effe een bericht plaatsen op ons blog gaat niet zo makkelijk als je het via een notebook wilt doen. Klik je twee keer op eenzelfde letter begint het scherm zelf iets te doen! Inmiddels is het 2 maart. Het bericht dat ik 23 februari getypt heb is verdwenen. Geen idee wat daarmee gebeurt is. Vrijdag 24 maart zijn we in de ochtend naar Karin T geweest. Karin is een vriendin van ons die vlak bij Frank's vader woont. Lekker gezellig bijkletsen. Zo leuk om haar te zien. In de middag gaan we met pa naar de Twellose markt. Tussen de buien door fietsen we naar de markt. Eenmaal op de markt begint het enorm te regenen. Lekker hoor! Frank laat zich niet stoppen om een haring te eten. Het lijkt hem goed te smaken. Terwijl hij geniet van de haring komt er een vrouw op mij afgelopen. Ze vraagt of ze een foto van mij mag nemen. De genomen foto staat inmiddels op Facebook. Veel mensen hebben de foto gezien, gedeeld en geliked. Ik zal proberen om een aantal foto's op ons blog te delen, maar dat zal nog wel even duren. Het is leuk te ervaren dat de markt in Red Deer best te vergelijken is met de markt hier in Twello. Eerlijk gezegd hebben we dat lange tijd onderschat. Okay, in Red Deer hebben we geen kaasboer of bloemenkraam, maar is het verder vergelijkbaar. Na het marktbezoek hebben we koffie gedronken bij koffie cafĂ©  'thuis'. Voor meer leuke informatie over dit cafeetje kun je kijken op www.koffiecafethuis.nl 

Vrijdagavond zijn we bij Hans en Annette geweest. Hans is Frank's broer, voor degenen die het niet weten. :) We hebben zo af en toe wel contact gehad via Whatsapp, Skype of telefoon, maar nu hebben we dan eindelijk weer een keer in levende lijven met elkaar gekletst. Als verrassing hadden ze echt Nederlands eten klaar gemaakt; zuurkoolstamp en boerenkoolstamp met worst, spek en ribs. Tot in de late uurtjes hebben we zitten kletsen. 

Zaterdag zijn we met de geleende fietsen rondom Twello gereden; de plaats waar we zijn opgegroeid, maar die overdejaren heen zo is veranderd! Groenstroken en perken hebben plaats gemaakt voor nieuwbouw huizen en appartementen. Een aantal keer hoor ik Frank zeggen dat je hem niet moet vragen hoe hij uit een wijk moet komen. Toen wij hier nog woonden (1988) was Twello een klein dorpje waar elk gezicht je wel bekend voorkwam. Nu is het een dorp met ruim 13.000 inwoners en kun je anoniem door de plaats lopen of rijden. Snelle e-bikes vliegen je voorbij, rotondes en kruispunten zijn niet meer te tellen, en moet je bijna ogen voor en achter in je hoofd hebben om veilig over straat te gaan. Al fietsend rijden we tussen de groene weilanden door, en zien we krokussen in paars, geel en wit en staan de statige narcissen klaar om bij wat extra zonlicht hun gele bloem te tonen. Speciaal voor Aydee maak ik een foto van de Molenstraat in Twello. Deze straat is geen uitzondering hoor. Voor een fiets, auto en voetganger is ruimte aangegeven. En oh ja, het is geen eenrichtingsverkeer. Het zou kunnen helpen als er iets langzamer gereden wordt!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten